1500 çalışanını işten çıkaran Spotify, CFO'sunu da kaybediyor

Spotify, CFO Paul Vogel'in 2024'te ayrılacağını duyurdu. İşten çıkarmalar ve hisse değerindeki artışla birlikte, şirketin stratejik yöneliminde önemli değişiklikler yaşanıyor.
1500 çalışanını işten çıkaran Spotify, CFO'sunu da kaybediyor

Bu hafta başında maliyetleri azaltmak amacıyla 1500 kişiyi işten çıkaracağını açıklayan dijital müzik platformu Spotify'da sular durulmuyor. Şirket, CFO Paul Vogel'in Mart 2024'te ayrılacağını duyurdu. Spotify'dan ani bir şekilde ayrılan Vogel, 2020'de Spotify'a CFO olarak katılmıştı ve şirketin finansal stratejilerinde önemli bir rol oynamıştı.

Vogel'in ayrılışının ardındaki nedenlere dair bir açıklama yapan Spotify CEO'su Daniel Ek, "Son iki yılda Spotify, harcamalarını piyasa beklentileriyle daha uyumlu hale getirme ve aynı zamanda belirlediğimiz büyük büyüme fırsatlarını finanse etme konusunda bir evrim geçirdi" dedi. Ek ayrıca, şirketin yeni bir aşamaya girdiğini ve bu evrede farklı deneyimlere sahip bir CFO'ya ihtiyaç duyduklarını belirtti.

Şirket, Vogel'in ayrılığı sürecinde Ben Kung'un, finansal planlama ve analiz başkan yardımcısı olarak daha geniş sorumluluklar alacağını açıkladı. Aynı zamanda Spotify, Vogel'in yerine yeni bir aday arayışında olduğunu da açıkladı.

Spotify'ın bu hamlesi yukarıda da belirttiğimiz gibi zorlu ekonomik koşullar nedeniyle yüzde 17'lik bir iş gücü kesintisi yapacaklarını açıklamasının ardından geldi. Bu yıl içerisinde üçüncü kez iş gücü azaltımına gittiğini hatırlatalım. Ek, bu kararı, şirketin gelecek perspektifini şekillendirmek adına aldıklarını ifade etti.

Bir taraftan son gelişmeler, şirketin hisse fiyatını önemli ölçüde artırdı. Vogel, bu artıştan faydalanarak 9,4 milyon dolarlık hisse sattı. Şirketin hisse fiyatı bu yıl içinde yüzde 140 artarak 38 milyar dolarlık bir değere ulaştı.

Spotify'ın yaşadığı bu değişimler, müzik endüstrisindeki devler arasında yaşanan rekabet ortamı ve pazar dinamiklerinin giderek değişmesiyle birlikte, şirketin stratejik yönelimini ve operasyonel yapılanmasını da gözler önüne seriyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.