Yerli oyun girişimi Frozen Pawn, Boğaziçi Ventures'tan yatırım aldı

Boğaziçi Ventures, İstanbul merkezli oyun geliştirme şirketi Frozen Pawn'a BV Growth fonu aracılığıyla yatırım yaptı.
Yerli oyun girişimi Frozen Pawn, Boğaziçi Ventures'tan yatırım aldı

2023 yılının son çeyreğini farklı dikeylere yaptığı yatırımlar ile kapatmaya hazırlanan Boğaziçi Ventures, yeni oyun yatırımı Frozen Pawn’ı duyurdu. BV Growth fonu aracılığıyla gerçekleştirilen bu yatırım, Frozen Pawn'ın global pazarda genişleme potansiyelini ve sağlam iş modelini destekleyerek, yetenekli ekibinin uluslararası başarısını hızlandırmayı hedefliyor. Yatırımın mali detayları ise belli değil.

Frozen Pawn, oyun endüstrisinde yetişmiş genç ve dinamik bir ekip tarafından yönetilen ve hızla büyüyen İstanbul merkezli bir oyun geliştirme şirketi. Frozen Pawn ekibi, mobil ve PC platformlarında, hem tek oyunculu hem de çok oyunculu oyunlar geliştiriyor. 

Frozen Pawn'ın midcore oyun türünde Heist Guyz adlı oyunu bulunuyor. Orta düzey zorluk seviyesine sahip Heist Guyz oyunu, çok oyunculu taktiksel nişancı oyunu olarak tanımlanıyor ve bir soygun temasına sahip. Frozen Pawn BV Growth Portföy şirketlerinden bir diğeri olan UGC90 ile yaptıkları iş birliği ile, Fortnite, Minecraft ve Roblox gibi platformlarda kullanıcı tarafından oluşturulan içerikler üzerine odaklanıyor.

Boğaziçi Ventures Yönetici Ortağı Burak Balık "Frozen Pawn'a yaptığımız yatırım hem şirketimiz hem de Türkiye oyun sektörü için stratejik bir adımdır. Teknoloji ve yenilikçi çözümlere odaklanarak yatırım yapma stratejisi ile Boğaziçi Ventures, Frozen Pawn’ın Türkiye'nin oyun sektörünü uluslararası arenada daha parlak bir geleceğe taşıma hedefine katkıda bulunmayı hedefliyoruz." dedi.

Frozen Pawn Kurucu Ortağı Aykut Şahin, "Boğaziçi Ventures tarafından aldığımız yatırım ile birlikte, büyük fırsatlar barındıran UGC gaming alanında faaliyetlerimizi hızlandırarak şirket olarak globaldeki payımızı artırmayı hedefliyoruz. Dünya genelinde özellikle Fortnite Creative tarafında faaliyet gösteren stüdyoların yeni oluşmaya başladığı bu dönemde, Türkiye'de bu alanda faaliyet gösteren ilk stüdyolardan biri olmanın avantajlarına sahibiz. Bu nedenle, özellikle Fortnite Creative tarafındaki rekabetin henüz çok yüksek olmadığı bu dönemde, Boğaziçi Ventures'ın desteğiyle birlikte UGC gaming alanında öncü şirketlerden biri olmak için çaba sarf ediyoruz.” dedi.

Frozen Pawn’ın bir diğer kurucu ortağı Mustafa Enes Bilgiç ise yapılan yatırımın, sadece BV ve Frozen Pawn için faydalı olmakla kalmayacağını; Frozen Pawn olarak gerçekleştirdikleri ilkleri ve mevcut oyun türlerine getirdikleri yenilikçi yaklaşımlarla sektöre de büyük katkı sağlayacağını belirtti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.