Microsoft, Copilot'a GPT-4 Turbo ve DALL-E 3 desteği ekledi

Copilot, GPT-4 Turbo ve DALL-E 3 desteğine ve yeni bir kod yorumlama özelliği kavuşurken, Bing'de Derin Arama fonksiyonu da yayına alınacak. 
Microsoft, Copilot'a GPT-4 Turbo ve DALL-E 3 desteği ekledi

Microsoft, paylaştığı bir blog gönderisi ile Copilot'a yeni özellikler ekleneceğini açıkladı. Microsoft Yönetici Başkan Yardımcısı Yusuf Medhi'nin kaleme aldığı yazıya göre; yeni özelliklerin yanı sıra OpenAI'ın en güncel modelleri de Copilot'ta yerini alacak. Bu kapsamda Copilot, GPT-4 Turbo ve DALL-E 3 desteğine ve yeni bir kod yorumlama özelliği kavuşurken, Bing'de Derin Arama fonksiyonu da yayına alınacak. 

Copilot, yanıtlarında GPT-4 Turbo modelden faydalanabilecek. Böylece Copilot, bağlam pencerisini 128 bin token'a genişletmiş olacak. Geniş bağlam penceresi sayesinde Copilot sorguları daha iyi anlayarak daha iyi yanıtlar verebilecek. 

Microsoft'un belirttiğine göre; DALL-E 3 ise Bing Image Creator ve Copilot'ta yerini alıyor. Bundan böyle kullanıcılar Copilot üzerinden de yapay zeka destekli görsel üretiminde bulunabilecek. 

Ayrıca Copilot'ın kod yorumlama özelliği sayesinde yapay zeka destekli sohbet robotundan daha doğru hesaplama, veri analizi ve hatta kod alınması mümkün olacak. Microsoft'un ifadesine göre Copilot, karmaşık, doğal dil istemlerinizi yanıtlamak için kod yazacak, bu kodu korumalı bir ortamda çalıştıracak ve sonuçları size daha kaliteli yanıtlar vermek için kullanacak. Ayrıca Copilot'a dosya yükleyebilecek ve aynı şekilde Copilot'tan dosya indirebileceksiniz. Böylece Bing arama sonuçlarının yanı sıra kendi verileriniz ve kodlarınızla da çalışabileceksiniz. 

Bing'e gelen derin arama fonksiyonu ise karmaşık konular için optimize edilmiş arama sonuçları sunmak üzere GPT-4'ün gücünden yararlanıyor. Kullanıcılar Derin Arama'yı etkinleştirdiğinde, arama sorguları daha kapsamlı açıklamalar ile genişletiliyor. 

Copilot kenar çubuğuna sahip olan Microsoft Edge'de de bir takım yenilikler mevcut. Microsoft Edge, web sitelerinin metin girişi içinde metin oluşturma özelliğine de sahip oluyor. Buna ek olarak artık YouTube'da izlediğiniz videoları özetlemek için Microsoft Edge'de Copilot'u kullanabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.