Robot teknolojisi girişimi Gecko Robotics, 100 milyon dolar yatırım aldı

Gecko Robotics'in geliştirdiği robotlar; köprüler, gemiler ve nükleer tesisler gibi önemli altyapı unsurlarının düzenli denetimleri için kullanılıyor.
Robot teknolojisi girişimi Gecko Robotics, 100 milyon dolar yatırım aldı

Robot teknolojileri alanında faaliyet gösteren Gecko Robotics, 100 milyon dolar yatırım aldı. Bu yatırımdan sonra şirket, C serisi yatırım turunu genişleterek toplamda 173 milyon dolarlık yatırım elde etti. Bu genişleme, savunma teknolojisi alanında tanınmış yatırımcılar US Innovative Technology Fund (USIT) ve Founders Fund'un şirketin yönetim kuruluna katılımıyla gerçekleşti.

2013 yılında Jake Loosararian ve Troy Demmer tarafından faaliyete geçen Gecko Robotics, kritik altyapı bakımı ve inşası için özel robotlar ve yapay zeka destekli yazılımlar geliştiriyor. Kritik altyapı, bir toplumun veya bir ülkenin normal işleyişi ve günlük yaşamı için hayati öneme sahip olan fiziksel yapıları ve sistemleri olarak tanımlanıyor. Şirketin geliştirdiği robotlar; köprüler, gemiler ve nükleer tesisler gibi önemli altyapı unsurlarının düzenli denetimleri için  kullanılıyor.

Bu robotlar, duvar tırmanma yetenekleri ve endüstri lideri sensörlerle entegre edilmiş yazılımlar sayesinde veri toplayabiliyor ve ayrıntılı analizler yapabiliyor. Ayrıca askeri projelerde de yer alarak savunma sistemlerinin modernizasyonu ve üretim süreçlerinin hızlandırılmasına destek oluyorlar. Gecko Robotics, özel teknolojileriyle kritik altyapının güvenilirliğini ve dayanıklılığını sağlama konusunda önemli bir rol üstleniyor.

Gecko Robotics'in teknolojileri çeşitli alanlarda geniş bir uygulama yelpazesine sahip. Şirketin ürettiği robotlar, enerji sektöründe rüzgar türbinleri ve petrol tesislerinin izlenmesi ve bakımı için kullanılırken, savunma endüstrisinde askeri gemilerin ve silah sistemlerinin incelemelerinde görev alıyor. Sanayi tesislerinde ve taşımacılık sektöründe de kullanılıyor.

Gecko, ABD Hava Kuvvetleri ile nükleer enerji modernizasyonuna yönelik bir sözleşme imzaladı. ABD Deniz Kuvvetleri ile yüzey filosunun bakım döngülerini hızlandırmak için iş birliğini genişletti. Ayrıca, Gecko geçen ay Cantilever adını verdiği yeni yapay zeka destekli yazılım platformunu tanıttı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.