Softbank Corp, yaklaşık 513 milyon dolara Cubic Telecom'un yüzde 51 hissesini aldı

Cubic Telecom, 190 ülke ve bölgede 17 milyondan fazla araca bağlantı sağlıyor.
Softbank Corp, yaklaşık 513 milyon dolara Cubic Telecom'un yüzde 51 hissesini aldı

Araçlar da dahil olmak üzere cihazların ülke fark etmeksizin mobil ağlara bağlanmaları için bir ağ çözümü sunan Cubic Telecom, 473 milyon euro (yaklaşık 513 milyon dolar) karşılığında yüzde 51 hissesini Softbank'e devretti.

Anlaşma kapsamında Cubic Telecom'un değerlemesi 927 milyon euroya ulaştı. Bu da 1 milyar dolar değerlemenin üzerinde bir miktara denk gelmekte. Bu yeni anlaşma kapsamında Cubic Telecom, SoftBank'in iştiraki haline geldi.

SoftBank'ın küresel işlerden sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Daichi Nozaki Cubic Telecom'un yönetim kurulunda yerini alacak. Aynı şekilde henüz isimleri açıklanmayan ve SoftBank tarafından atanan iki kişinin de yönetim kuruluna katılması bekleniyor. Geriye kalan üç yönetim kurulu koltuğu ise Volkswagen Grubu'ndan CARIAD ve Qualcomm'un da aralarında bulunduğu mevcut Cubic Telecom yatırımcılarına ait olacak. 

Cubic Telecom'un öne çıkan verileri 

Cubic Telecom, yapılan yatırımı teknolojisini ve işini geliştirmek için kullanacak.  Şirketin ulusal ve çok uluslu 90 mobil ağ operatörü ile ortaklığı bulunuyor. Cubic Telecom, 190 ülke ve bölgede 17 milyondan fazla araca bağlantı sağlıyor. Cubic Telecom COO Shane Sorohan'ın aktardıklarına göre; bu metrikler, piyasanın yüzde 7 ila yüzde 10'una denk gelmekte. 

Cubic Telecom şu anda platformunu kullanarak tüketici arabaları ve kamyonlar dahil olmak üzere her ay 450 bin yeni aracı birbirine bağlıyor. Önümüzdeki 5 yıl içinde ise bu sayının katlanarak artması planlanıyor. McKinsey araştırmasına göre; 2030 yılında yeni araçların yüzde 95'inin kablosuz bağlantıya sahip olacağını düşünürsek, Cubic Telecom'un bu yeni yatırımla beraber ilerleyen dönemde pazardaki önemli oyunculardan biri olarak konumlanacağını söyleyebiliriz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.