Murat Özyeğin, Fiba Grubu'nun dijital dönüşüm çalışmalarını Dijitaliz 2023: RISE'da paylaştı

Dijitaliz 2023: RISE konuşmacıları arasında yer alan Fiba Group Yönetim Kurulu Başkanı Murat Özyeğin, Eczacıbaşı Group Dijital Dönüşüm Koordinatörü ve Yönetim Kurulu Üyesi Esra Eczacıbaşı Coşkun ile keyifli bir sohbet gerçekleştirdi.
Murat Özyeğin, Fiba Grubu'nun dijital dönüşüm çalışmalarını Dijitaliz 2023: RISE'da paylaştı

Eczacıbaşı Topluluğu ve Webrazzi iş birliğiyle düzenlenen Dijitaliz 2023: RISE, tüm hızıyla devam ediyor. Dijitaliz 2023: RISE konuşmacıları arasında yer alan Fiba Group Yönetim Kurulu Başkanı Murat Özyeğin, Eczacıbaşı Group Dijital Dönüşüm Koordinatörü ve Yönetim Kurulu Üyesi Esra Eczacıbaşı Coşkun ile keyifli bir sohbet gerçekleştirdi.

Kariyer yolculuğundan bahsederek konuşmasına başlayan Fiba Group Yönetim Kurulu Başkanı Murat Özyeğin, Finansbank exitinin ardından grubun başka alanlara açılımı olduğunu dile getirdi. Özyeğin, bu süreçte grubun yeni formasyonuna katkı sağladığını da dile getirdi.

4 yıldır grubun yönetim ve icra kurulu başkanı olarak görev yaptığının da altını çizen Özyeğin, Fiba grubun odağında belli trendlerin olduğunu da paylaştı. Sürdürülebilirliğin grup için önemli trendlerden biri olduğunu da sözlerine ekleyen Özyeğin, sosyal konulara yaklaşımın öneminden de bahsetti.

Özyeğin, içinde bulunduğumuz toplumun tüm paydaşları ile gelişmesi gerektiğini de belirtti. Güven ve itibarın çok kritik olduğunu da paylaşan Özyeğin, onu en çok üzebilecek şeylerin çalışma arkadaşlarının mutsuz olması ve şirketin yenilikleri yakalayamaması olduğunu da söyledi.

Grubun dijital dönüşüm odağında pek çok çalışması olduğundan da bahseden Özyeğin, Fibabanka'nın kurumsal girişim sermayesi olan Finberg'den de bahsetti. Değişimin özünün girişimlerden geldiğine inandıklarını da sözlerine ekleyen Özyeğin, Finberg ile 41-42 yatırım gerçekleştirdiklerini de paylaştı.

Şu anki büyük değişim sürecini girişimler ve Finberg ile gerçekleştirdiklerini de belirten Özyeğin, Fibabanka'nın şu an 7 milyondan fazla müşteriye sahip olduğunu da aktardı. Son 7 yıl içinde çalışan sayılarının değişmediğini de belirten Özyeğin, çalışan sayısı değişmese de veri ve IT ekiplerinin büyüdüğünü de paylaştı. Grubun diğer şirketlerinin de Finberg benzeri çalışmalara başladığını da sözlerine ekleyen Özyeğin, en fazla enerji ve keyif aldığı konunun sivil toplum olduğunu da paylaştı.

6 kişi ile Endeavor'ı kurduklarını ve bugüne kadar Endeavor ile inanılmaz girişimcilere ulaştıklarını da belirten Özyeğin, girişimciye dokunmak kadar kıymetli bir şey olmadığını da aktardı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.