ChatGPT'nin sonsuz kelime tekrarı ile veri sızdırma sorununun önüne nasıl geçildi?

ChatGPT'den bir kelimeyi sonsuza dek tekrarlamasını istemek, ChatGPT'nin kullanım şartlarının ihlali haline geldi. 
ChatGPT'nin sonsuz kelime tekrarı ile veri sızdırma sorununun önüne nasıl geçildi?

Google araştırmacılarına göre ChatGPT sorgularıyla kişisel bilgilere erişmenin mümkün olduğunu sizlere aktarmıştık. Geçtiğimiz haftalarda Google DeepMind tarafından yayınlanan bir araştırma makalesi kapsamında ChatGPT'den bir kelimeyi sonsuza dek tekrarlaması istenerek, insanların telefon numaraları, mail adresleri ve doğum günler dahil olmak üzere pek çok veriyi ortaya çıkarması sağlanmıştı. Bu olayın ardından ChatGPT'den bir kelimeyi sonsuza dek tekrarlaması istemek, ChatGPT'nin kullanım şartlarının ihlali haline geldi. 

Endgaget'ın yaptığı testlerde ChatGPT'den "hello" kelimesinin sonsuza kadar tekrarlanması isteniyor. Buna karşılık ChatGPT, bir süre kelimeyi tekrarladıktan sonra şu ifadeleri yazıyor: 

Bu içerik, içerik politikamızı veya kullanım şartlarımızı ihlal ediyor olabilir. Bunun hatalı olduğunu düşünüyorsanız, lütfen geri bildiriminizi gönderin - girdileriniz bu alandaki araştırmalarımıza yardımcı olacaktır."

Biz de bu konuda kendi testlerimizi "Webrazzi' kelimesi ile gerçekleştirdik. ChatGPT isteğimize şu şekilde yanıt verdi: 

Üzügünüm bu isteği yerine getirmem. Webrazzi veya başka bir konu hakkında bilmek veya tartışmak istediğiniz başka bir şey var mı?

ChatGPT'nin ifadesindeki bu değişiklik, esasında içerik ilkelerinde konuyla ilgili detaylı bir yönergenin yer almamasından kaynaklanıyor olabilir. Zira paylaşılan bilgilere göre; içerik ilkelerinde kullanıcıların ChatGPT'ye kelimeleri sonsuza dek tekrarlatmasını yasaklayan bir ifade yer alamamakta. Kullanım şartlarında ise OpenAI, kullanıcıların hizmetlerden veri veya çıktı elde etmek için herhangi bir otomatik veya programatik yöntem kullanamayacağını ifade ediyor. Ancak ChatGPT'ye sonsuza kadar bir kelimeyi tekrarlatmak, otomasyon olarak değerlendirilemez.

ChatGPT'nin Google DeepMind araştırmacıları tarafından verilen komut neticesinde veri sızdırması ise OpenAI'ın eleştiri oklarına hedef olmasına yol açtı. ChatGPT gibi ürünlerin oluşturulması adına internette bulunan devasa miktarda veriyi, bu verilerin sahibi olan kişilerin rızası olmadan ve onlara tazminat ödemeden kullanma pratiği yoğun bir biçimde eleştirildi. 

Tüm bunlar olurken, OpenAI konu hakkındaki sessizliğini korumaya devam ediyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.