WhatsApp, resim ve videoları orijinal kalitede paylaşmaya izin vermeye başlıyor

Özellik ilk etapta iOS kullanıcıları için aktif edilecek. WhatsApp aynı özelliği, bu yılın eylül ayından beri Android kullanıcıları için de test ediyor.
WhatsApp, resim ve videoları orijinal kalitede paylaşmaya izin vermeye başlıyor

WhatsApp'ta birine görsel gönderirken sıklıkla görüntü kalitesinin düştüğüne şahit olmuş ve muhtemelen hayatınızın bir noktasında fotoğrafları e-posta ile göndermek zorunda kalmışsınızdır. Artık bu eylem, en azından iOS kullanıcıları için tarihin tozlu sayfalarına karışıyor diyebiliriz. 

WhatsApp, iOS'te kullanıcıların, fotoğraf ve videoları belge olarak paylaşmalarına olanak tanıyan yeni bir özelliği kullanıma sunuyor. WABetaInfo'nun ortaya çıkardığı özellik, WhatsApp'ın iOS'taki 23.24.73 güncellemesiyle birlikte sunuluyor. Bu özellik ile kullanıcıların, orijinal kalitede medyayı bir dosya olarak kolayca gönderebilecekleri belirtiliyor.

Söz konusu özellik kasım ayında küçük bir kullanıcı grubu tarafından test edilmişti, ancak şimdi tüm iOS kullanıcılarının kullanımına açılıyor. Özelliğin önümüzdeki haftalarda kullanıma sunulacağı, dolayısıyla iOS kullanıcılarının cihazlarında görünmesinin biraz zaman alabileceği paylaşılıyor.

Fotoğraf ve videoları yüksek kalitede göndermek için yapılması gereken ise oldukça kolay. Sohbet sırasında "+" işaretine dokunup önce "Belge" ve ardından "Fotoğraf veya Video Seç" özelliğine tıklamak gerekiyor. İçerikler gönderildikten sonra, alıcılar fotoğrafları ve videoları görüntülemek için WhatsApp'ta dosyaya göz atabiliyor, ancak önizlemeler ana sohbet arayüzünde görünmüyor. Bu özellik kullanılarak gönderilebilecek dosyalar için 2 GB'lık bir sınır bulunduğunu da belirtelim.

Özelliğin Android kullanıcıları için ne zaman aktif edileceği henüz belli olmasa da WhatsApp aynı özelliği bu yılın eylül ayından beri Android kullanıcıları için de test ediyor. Yani Android sahipleri de kısa bir süre sonra aynı özelliği kullanabilecek gibi görünüyor. 

WhatsApp, kısa bir süre önce de özel yazışmalara şifre ile koruma ve sohbet listesinden gizleme özelliği getirmişti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.