WhatsApp'tan özel yazışmalar için gizlilik ayarları: Şifre ile koruma ve sohbet listesinden gizleme

WhatsApp'ta kilitli sohbetler olarak adlandırılan özel sohbetler, şifre ile korunacak ve istenildiği takdirde sohbet listesinde gizlenebilecek. 
WhatsApp'tan özel yazışmalar için gizlilik ayarları: Şifre ile koruma ve sohbet listesinden gizleme

WhatsApp, yuvaları yıkacak, sevgilileri birbirine düşürecek gizlilik çözümlerine bir yenisini daha ekledi. Buna göre kilitli sohbetler olarak adlandırılan özel sohbetler bundan böyle şifre ile korunacak ve istenildiği takdirde sohbet listesinde gizlenebilecek. 

Şirket, geçtiğimiz aylarda, insanların hassas konuşmalarını korumasına yardımcı olmak için Sohbet Kilidi'ni kademeli olarak kullanıma sunmuştu. Şimdi ise bu sohbetleri korumanın ve birisi telefonunuza erişebildiğinde veya telefonunuzu bir başkasıyla paylaştığınızda bu sohbetlerin bulunmasını zorlaştırmanın ek bir yolu olan gizli kod özelliği yayına alındı.

Gizli kod ile artık kilitli sohbetlere ekstra bir gizlilik katmanı eklemek için telefonun kilidini açarken kullandığınızdan farklı olan benzersiz bir şifre belirlemek mümkün hale getirildi. Üstelik kilitli sohbetler, sadece gizli kod arama çubuğuna yazıldığında keşfedilebiliyor ve böylece "Kilitli Sohbetler" klasörü sohbet listesinden gizlenebiliyor. Ancak kullanıcı istediği takdirde bu yazışmaların sohbet listesinde görünmeye devam etmesine izin verebiliyor.

WhatsApp kullanıcıları, bir sohbeti kilitlemek istediğinde, sohbetin ayarlarına gitmek yerine kilitlemek için sohbete uzun bir şekilde basılı tutabiliyor. 

Meta CEO'su Mark Zuckerberg yaptığı açıklamada "WhatsApp'ta Sohbet Kilidi'ne gizli kodu ekleyerek sohbetlerinizi benzersiz bir parolayla koruyabilirsiniz. Artık kilitli sohbetlerinizi yalnızca arama çubuğuna gizli kodu yazdığınızda görünecek şekilde ayarlayabilirsiniz, böylece hiç kimse en özel konuşmalarınızı keşfedemez." dedi.

Şirket, gizli kod özelliğinin bugün kademeli olarak kullanıma açıldığını ve önümüzdeki aylarda tüm dünyada kullanılabilir olacağını belirtiyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.