4 yıllık bekleyişin ardından Cybertruck'ın ilk teslimatı gerçekleşti

Cybertruck, 4 yıllık bekleyişin ardından ilk teslimatını tamamladı. Cybertruck'ın ilk teslimatları Tesla'nın Austin'deki merkezinde, Elon Musk'ın da katılımı ile birlikte düzenlenen büyük bir etkinlikte gerçekleşti.
4 yıllık bekleyişin ardından Cybertruck'ın ilk teslimatı gerçekleşti

Elektrikli otomobil sektörünün en önemli markası konumunda yer alan Tesla'nın, tamamen elektrikli pickup modeli olan Cybertruck'ı tanıttığını ilk olarak 2019 yılının Kasım ayında sizlere aktarmıştık. İlk kez tanıtıldığı dönemde Cybertruck modelinin 2021 yılının son çeyreğinde satışa sunulması bekleniyordu.

Satışa sunulma süreci yılan hikayesine dönen Cybertruck, 4 yıllık bekleyişin ardından ilk teslimatını tamamladı. Cybertruck'ın ilk teslimatları Tesla'nın Austin'deki merkezinde, Elon Musk'ın da katılımı ile birlikte düzenlenen büyük bir etkinlikte gerçekleşti.

Etkinlik çerçevesinde Cybertruck'ın fiyatı, özellikleri ve menzili ile ilgili yeni detaylar da paylaşıldı. Geçtiğimiz dönemlerde fiyat, menzil ve aracın özellikleri ile ilgili çeşitli bilgiler paylaşılsa da, 4 yıllık bekleyiş sürecinde hem fiyat hem de özellikler değişikliğe uğradı.

Cybertruck'ın arkadan çekişli versiyonu 60 bin 990 dolardan başlayan fiyatlarla satışa sunuldu. Söz konusu model 2019 yılında 39 bin 900 dolardan başlayan fiyatlarla satışan sunulmuştu. 400 km menzile sahip olacak olan model, 2025 yılında sahipleri ile buluşacak. Cybertruck'ın en uygun fiyatlı modeli olan arkadan çekişli versiyonu, 0'dan 100 km hıza 6,5 saniyede ulaşabiliyor.

Uzun menzilli AWD modeli ile 79 bin 990 dolar fiyat etiketine sahip olacak. 547 km menzile sahip olacak olan bu model 0'dan 100 km hıza sadece 4,1 saniyede çıkabiliyor. Son olarak ise Cybertruck ailesinin en pahalı modeli olan üç motorlu Cyberbeast modeline bakalım. 99 bin 990 dolar fiyat etiketine sahip olacak olan Cyberbeast versiyonu, 845 beygir gücünde olacak. 514 km menzile sahip olacak olan Cyberbeast, 2024 yılında teslimatlarına başlayacak. Tesla'nın tekrardan teslimat tarihlerinde gecikme yaşayıp yaşamayacağını ise zaman gösterecek.

Hatırlatmak gerekirse Tesla, geçtiğimiz Nisan ayında resmen ülkemizde de hizmet vermeye başladı. Tesla, şu an için ülkemizde sadece Model Y'yi satışa sunmuş durumda. Cybertruck veya diğer modellerin ülkemizde satışa çıkıp çıkmayacağı konusunda ise herhangi bir bilgi bulunmuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.