OpenAI'da son durum: Sam Altman resmen göreve döndü, Microsoft yönetim kuruluna katıldı

OpenAI, Microsoft'u yönetim kuruluna oy hakkı olmayan gözlemci olarak ekledi. Sam Altman, Ilya Sutskever'a dair açıklama yaptı.
OpenAI'da son durum: Sam Altman resmen göreve döndü, Microsoft yönetim kuruluna katıldı

OpenAI'da geçtiğimiz haftalarda bir kaos yaşanmış; bununla birlikte Sam Altman'ın CEO'luk görevi elinden alınmış ve ardından olaylar zinciri yaşanmıştı. Sonuç olarak da Sam Altman'ın, yeni bir yönetim kurulu ile birlikte görevine geri döndüğü açıklanmıştı. Şimdi ise Sam Altman resmi olarak göreve başladı. Üstelik yönetim kurulunda birkaç değişiklik daha yaşandı.

Şirketin paylaşımına göre Microsoft, OpenAI'ı kontrol eden, kar amacı gütmeyen yönetim kurulunda oy hakkı olmayan bir gözlemci koltuğuna da sahip olacak. Konuyla ilgili olarak Sam Altman, "Gelecek konusunda hiç bu kadar heyecanlı olmamıştım. Belirsiz ve benzeri görülmemiş bir durumda herkesin sıkı çalışması için son derece minnettarım ve direncimizin ve ruhumuzun bizi sektörde farklı kıldığına inanıyorum. Misyonumuzu gerçekleştirme konusundaki başarı olasılığımız konusunda kendimi çok ama çok iyi hissediyorum." dedi.

Altman'ı aniden kovmaya karar veren dört yönetim kurulu üyesinden üçünün gitmesiyle OpenAI'ın yeni yönetim kurulu, başkan Bret Taylor, Larry Summers ve önceki yönetim kurulundan kalan tek kişi olan Adam D'Angelo'dan oluşuyor.

OpenAI'ın Microsoft'u yönetim kuruluna oy hakkı olmayan gözlemci olarak eklemesi, teknoloji devinin şirketin iç işleyişinde daha fazla görünürlüğe sahip olacağı ancak büyük kararlarda resmi bir oy hakkına sahip olmayacağı anlamına geliyor. Bu çok da şaşırtıcı değil, zira Microsoft, OpenAI'ın en önemli yatırımcısı ve şirkette yüzde 49 hisseye sahip. 

Microsoft'ta gözlemci koltuğuna şirketten kimin oturacağı konusunda herhangi bir bilgi paylaşılmadı.

Bu arada OpenAI kaosundan sonra en çok merak edilen isim tabii ki Ilya Sutskever oldu. Altman çalışanlara gönderdiği notta, OpenAI'ın kurucu ortağı ve baş bilim adamı olan, başlangıçta yönetim kurulu darbesine katılan ve şirketin neredeyse tüm çalışanlarının Altman geri dönmezse istifa etmekle tehdit etmesinin ardından fikrini değiştiren Ilya Sutskever'e karşı kötü niyeti olmadığını söyledi. Altman, "Ilya artık yönetim kurulunda görev almayacak olsa da çalışma ilişkimizi sürdürmeyi umuyoruz ve OpenAI'daki çalışmalarına nasıl devam edebileceğini tartışıyoruz" dedi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.