2023 App Store Ödülleri'nin kazananları belli oldu

Uygulama, Oyun ve Kültürel Etki kategorilerinde 2023 App Store Ödülleri'nin kazananları belli oldu. Yılın trendi ise üretimsel yapay zeka olarak açıklandı.
2023 App Store Ödülleri'nin kazananları belli oldu

2023'ün App Store Ödülleri için finalistleri sizlerle paylaşmıştık. 2023 App Store Ödülleri'nin kazananları belli oldu. Efe Çakarel tarafından kurulan MUBI'nin Yılın Apple TV uygulaması olarak App Store Ödülleri'nin kazanaları arasında yer alması ise gözlerden kaçmadı. 

Uygulamalar

Yılın iPhone uygulamasıAllTrails

Yılın iPad uygulamasıPrêt-à-Makeup

Yılın Mac uygulamasıPhotomator

Yılın Apple TV uygulaması: MUBI

Yılın Apple Watch uygulaması: SmartGym

Oyunlar

Yılın iPhone oyunu: Honkai: Star Rail

Yılın iPad oyunu: Lost in Play

Yılın Mac oyunu: Lies of P

Yılın Apple Arcade oyunu: Hello Kitty Island Adventure

Kültürel Etki Kazananları

App Store editörleri tarafından seçilen Kültürel Etki Kazananları, uygulamalar ve oyunlar üzerinden pozitif değişime yön verme yetenekleri nedeniyle ödüle layık görüldü. 

Dijital bir oyun odasında çocukların öğrenmesini, keşfetmesini ve deneyler yapmasını sağladığı için Pok Pok, konuşma haricindeki iletişimi desteklediği için Proloquo, süpermarket, fırın ve restoranlardaki yiyecek atıklarının azaltılmasına destek olduğu için Too Good To Go, ruhu rahatlatan bulmacalar hazırladığı için Unpacking, oyun deneyimi ile farklı nesillerden kadınları birbirine bağladığı için Finding Hannah seçildi.

Yılın trendi: Üretimsel yapay zeka 

App Store editörleri 2023 yılının trendinin üretimsel yapay zeka olduğunu ifade etti. Paylaşılan açıklamada uygulamaların yıl boyunca yapay zekayı çeşitli şekillerde entegre etmeye başladığına dikkat çekildi:

Birçok özellik henüz emekleme aşamasında olsa da, uygulamalar, kullanıcılara teknolojiyi ilk elden görme, bu teknolojinin faydaları ve riskleri hakkında kendi sonuçlarına varma şansı verdiler. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.