Yapay zeka ile videolar oluşturabilen Pika, 35 milyon dolar yatırım aldı

Üretimsel yapay zeka çözümleri geliştiren bir girişim olarak karşımıza çıkan Pika Labs, yatırım aldığını duyurdu. Sadece 6 ay önce kurulan Pika, A serisi yatırım turunda 35 milyon dolar yatırım aldı.
Yapay zeka ile videolar oluşturabilen Pika, 35 milyon dolar yatırım aldı

2023 yılında damgasını vuran üretimsel yapay zeka teknolojileri her geçen gün daha da popülerleşmeye devam ediyor. Üretimsel yapay zeka çözümleri geliştiren bir girişim olarak karşımıza çıkan Pika Labs, yatırım aldığını duyurdu. Sadece 6 ay önce kurulan Pika, A serisi yatırım turunda 35 milyon dolar yatırım aldı.

Pika'nın 35 milyon dolarlık yatırım turu, yatırım ekosisteminin önemli oyuncuları arasında yer alan Lightspeed Venture Partners liderliğinde gerçekleşti. Yatırım turuna, Lightspeed Venture Partners haricinde ise Homebrew, Conviction Capital, SV Angel, Ben’s Bites, Quora kurucusu Adam D’Angelo, eski GitHub CEO'su Nat Friedman ve Giphy kurucu ortağı Alex Chung de katıldı.

https://twitter.com/pika_labs/status/1729510078959497562/video/1

Pika Labs, geçtiğimiz aylarda Nat Friedman ve Daniel Gross'un ortak liderliğinde tohum öncesi ve tohum yatırımları da almıştı. Alınan 35 milyon dolarlık yeni yatırım ile birlikte Pika Labs'ın bugüne kadar aldığı toplam yatırım ise 55 milyon dolara ulaştı.

Pika 1.0 isimli bir platform geliştiren Pika Labs, geliştirdiği bu platform ile birlikte üretimsel yapay zeka teknolojisini videolarla buluşturuyor. Pika 1.0, sunduğu üretimsel yapay zeka teknolojisi sayesinde videolar oluşturabiliyor veya videoları düzenleyebiliyor.

Videolara 3 boyutlu animasyon, anime veya sinematik görüntü gibi stiller ekleyebilen Pika 1.0, tıpkı diğer üretimsel yapay zeka çözümleri gibi yazılı komutlar ile kullanılabiliyor. Üretimsel yapay zeka destekli video üretim aracı olarak hizmet veren Runway ve Stability AI'ı geçtiğimiz dönemlerde pek çok kez sizlere aktarmıştık. Pika Labs de Pika 1.0 isimli platformu ile Runway ve Stability AI gibi çözümlere rakip olmaya hazırlanıyor. Son olarak Pika 1.0 platformunun şu an için beta aşamasında olduğunu da ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.