Sahibinden.com, otomobil ekspertiz ve onarım şirketi Auto King'i satın alıyor

Sahibinden.com tarafından aldığımız bilgilere göre şirket, otomobiller için ekspertiz ve onarım hizmetleri sunan Auto King'i satın alıyor.
Sahibinden.com, otomobil ekspertiz ve onarım şirketi Auto King'i satın alıyor

Ülkemizdeki internet ekosisteminin en köklü firmaları arasında yer alan Sahibinden.com, ikinci el otomobil pazarının da en önemli oyuncuları arasında. Sahibinden.com tarafından aldığımız bilgilere göre şirket, otomobiller için ekspertiz ve onarım hizmetleri sunan Auto King'i satın alıyor.

Sahibinden.com ve Auto King arasında gerçekleşen satın alma anlaşmasının finansal detayları ile ilgili herhangi bir bilgi paylaşılmadı. Söz konusu satın alma işleminin Rekabet Kurumu'ndan onay alınmasının ardından tamamlanması bekleniyor.

Satın alma anlaşması ile birlikte Auto King'in yönetim kurulunda çeşitli değişikler gerçekleştiğini de ekleyelim. Yapılan anlaşma ile birlikte Sahibinden.com CFO'su Burcu Batı ve Sahibinden.com CPO'su Bora Biçer, Auto King'in yönetim kuruluna katıldı.

2000 yılında Fazıl Yücetin ve Dilek Yücetin tarafından İstanbul'da kurulan Auto King, otomobiller için mini onarım, mekanik bakım, hasar onarımı, koruma mobil parça onarımı ve ekspertiz gibi hizmetler sunuyor. Auto King'in web sitesinde yer alan bilgilere göre şirket, bugüne kadar 3,2 milyon müşteriye hizmet verdi. 2011 yılında Franchise iş modeline geçiş yapan Auto King, şu an 52 yetkili servisi de sahip durumda. 

Satın almanın tamamlanması ile birlikte Sahibinden.com'a geçiş yapacak olan Auto King'in, şirket içinde tam olarak nasıl konumlanacağı ile ilgili herhangi bir bilgi bulunmuyor. İlerleyen dönemlerde Sahibinden.com üzerinden gerçekleşen ikinci el otomobil satışlarının ekspertiz işlemlerinin Auto King tarafından yönetilmesi sürpriz olmayacaktır.

Benzer bir satın almanın geçtiğimiz yılın Temmuz ayında otoplus tarafından gerçekleştirildiğini de hatırlatalım. Tıpkı Sahibinden.com gibi bir ilan platformu olan letgo'nun ikinci el araba alım satım hizmeti olan otoplus, oto ekspertiz hizmeti veren Pilot Garage'ın yüzde 25'ini satın almıştı. Gelecekte benzer satın alma hamleleri de görebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.