AWS'nin transkripsiyon platformuna üretimsel yapay zeka entegre edildi

Amazon Transcribe artık daha fazla konuşma dilini tanıyabiliyor ve çağrı transkripsiyonu oluşturabiliyor.
AWS'nin transkripsiyon platformuna üretimsel yapay zeka entegre edildi

AWS, Amazon Transcribe ürününe yeni diller ekleyerek 100 dil için üretimsel yapay zeka tabanlı transkripsiyon ve müşteriler için bir dizi yeni yapay zeka özelliği sunuyor. AWS re: Invent etkinliği sırasında duyurulan Amazon Transcribe artık daha fazla konuşma dilini tanıyabiliyor ve çağrı transkripsiyonu oluşturabiliyor. AWS müşterileri, AWS Cloud üzerindeki uygulamalarına konuşmadan metne yetenekleri eklemek için Transcribe'ı kullanabiliyor.

Şirketin paylaşımına göre Transcribe'ın konuşma temeli modeli, diller ve aksanlar arasında insan konuşmasının doğal evrensel kalıplarını öğrenmek için kendi kendini denetleyen algoritmalar kullanılarak; 100'den fazla dilden milyonlarca saatlik etiketsiz ses verisi üzerinde eğitildi.

Eğitim tarifleri, eğitim verilerini diller arasında dengelemek için akıllı veri örnekleme yoluyla optimize edilerek geleneksel olarak yeterince temsil edilmeyen dillerin de yüksek doğruluk seviyelerine ulaşmasını sağlıyor.

Çoğu dilde yüzde 20 ila yüzde 50 arasında önemli bir doğruluk artışı sunuyor

Amazon Transcribe, konuşma temeli modelinden yararlanarak çoğu dilde yüzde 20 ila yüzde 50 arasında önemli bir doğruluk artışı sunuyor. Zorlu ve veri kıtlığı olan bir alan olan telefon konuşmalarında doğruluk artışı ise yüzde 30 ile yüzde 70 arasında. Önemli doğruluk artışına ek olarak, bu büyük ASR modeli daha doğru noktalama işaretleri ve büyük harf kullanımı ile okunabilirlikte de iyileştirmeler yapıyor.

Yeni ASR sistemi, 100'den fazla dilin tamamında kullanım kolaylığı, özelleştirme, kullanıcı güvenliği ve gizlilikle ilgili çeşitli temel özellikler sunuyor. Bu özellikler arasında otomatik noktalama işaretleri, özel kelime dağarcığı, otomatik dil tanımlama, konuşmacı günlüğü, kelime düzeyinde güven puanları ve özel kelime dağarcığı filtresi gibi özellikler yer alıyor. Sistemin farklı aksanlar, gürültü ortamları ve akustik koşullar için genişletilmiş desteği, daha doğru çıktılar üretmeyi sağlıyor.

2022'nin sonlarında Amazon Transcribe 79 dili destekliyordu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.