X, reklam gelirlerinde 75 milyon dolar kayıp yaşayabilir

Satış ekiplerinin şirket içinde paylaştığı belgelere göre X, 2023'ün sonu itibariyle reklam gelirlerinde 75 milyon dolar kayıp yaşayabilir.
X, reklam gelirlerinde 75 milyon dolar kayıp yaşayabilir

X, 2023'ün sonu itibariyle reklam gelirlerinde 75 milyon dolar kayıp yaşayabilir. The New York Times'ın paylaştığı dokümanlara göre; satış ekiplerinin şirket içinde paylaştığı belgelerde, reklam verenlerin X'ten elini ayağını çekmeye başladığı görülüyor. 

Paylaşılan bilgilere göre; Elon Musk'ın anti-semitik paylaşımları desteklemesi de reklamverenlerin platforma mesafeli durmasının sebeplerinden biri olarak karşımıza çıkıyor. 

Twitter'ı satın almadan önce ifade özgürlüğünü kısıtladığına yönelik eleştirilerde bulunan Elon Musk, satın alma sonrasında içerik moderasyonuna yönelik kısıtlamaları gevşeterek, platformda ayrımcı içeriklerin paylaşımlarının artmasına yol açtı. 

Öyle ki IBM, kâr amacı gütmeyen medya odaklı kuruluş Media Matters'ın hazırladığı bir raporda şirketin reklamlarının Nazi yanlısı içeriklerle bir araya geldiğini gördü. Bunun üzerine IBM, X'teki harcamalarını durdurma kararı aldı. IBM'in yanı sıra Apple, Disney ve NBC gibi reklamverenler de X'ten çekilme kararı aldı. 

X'in kurum içinde paylaştığı belgelere göre; 200'den fazla reklamveren X'te, ya harcamalarını askıya aldı ya da harcamaları askıya alma konusunda ılımlı bir yaklaşıma sahip. Listedeki markalar arasında Amazon, Netflix ve Coca Cola gibi devler yer almakta. Bu markaların yaklaşık 100'ünün reklamları durdurma kararı verdiği konuşuluyor. 

Paylaşılan bilgilere göre Netflix'in X'teki reklam harcamaları yaklaşık 3 milyon dolara denk gelmekteydi. Microsoft'un durdurduğu reklamlar ise 4 milyon dolardan fazla bir meblağa ulaşmakta. 

X'in kurum içi belgelerinde paylaşılan ifadeler; 11 milyon dolar tutarındaki gelirin risk altında olduğunu gösteriyor. 

Bu arada geçen hafta Linda Yaccarino, çalışanlarla paylaştığı bir notta bazı reklamverenlerin haracamaları durdurduğunu ifade etti. Yaccarino, söz konusu notta, şirketin antisemitizmle mücadele etmeye ve ifade özgürlüğünü korumaya kararlı olduğunu söyledi.

X ise şu an için konu hakkında sessizliğini korumayı tercih ediyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.