Tim Cook'un hayatına etki eden 6 kitap

Gelin, Tim Cook'un hayatına etki eden 6 kitaba yakından bakalım. 
Tim Cook'un hayatına etki eden 6 kitap

Daha önce sizlerle Bill Gates'in yaz tatillerinde ve yeni yılda önerdiği kitapları sizlerle paylaşmıştık. Şimdi ise sıra Tim Cook'u etkileyen kitaplarda. Apple CEO'su Tim Cook, Dua Lipa'nın BBC'deki podcastine konuk oldu. Dua Lipa'nın sorularını yanıtlayan Tim Cook, programda sevdiği kitapları da paylaştı. Gelin, Tim Cook'un hayatına etki eden 6 kitaba yakından bakalım. 

Ben, Malala

"Ben, Malala" kitabı, Nobel ödüllü Pakistanlı eğitim aktivisti Malala Yousafzai'nin otobiyografisi. Yousafzai'nin, İngiliz gazeteci ve yazar Christina Lamb ile birlikte kaleme aldığı kitap, Yousafzai'nin erken dönem hayatını, aktivizmini ve 15 yaşındayken kendisine karşı düzenlenen suikast girişimini anlatıyor.

Tim Cook kitap için şunları söylüyor: 

"Malala'nın hikayesini ve genç kızların eğitimi konusundaki tutkusunu çok seviyorum. Onunla birlikte çalışıyoruz ve yaptığı iş inanılmaz."

Bu noktada Apple ve Malala Fonu'nun 2018 yılında yaklaşık 100 bin yoksul kız çocuğuna ilköğretim eğitimi sunmak için uzun vadeli bir ortaklık kurduğunu hatırlatalım. Ayrıca Malala Yousafzai de 2018'den bu yana Apple TV+ ile bir program ortaklığına imza attı. 

Bülbülü Öldürmek

ABD'de genellikle okullarda okutulan yazar Harper Lee'nin eseri "Bülbülü Öldürmek", Tim Cook'un hayatına etki eden 6 kitap arasında yer alıyor. Tim Cook, eserin yalnızca genç öğrenciler için değil hemen hemen herkes için yazıldığını ifade ediyor. 

 Son Nefes Havaya Karışmadan

Beyin cerrahı Paul Kalanithi'nin anı kitabı "Son Nefes Havaya Karışmadan", 2015 yılında yazarın ölümünden sonra yayımlandı. Ölümlülük, hastalık ve tıp üzerine düşüncelerin yer aldığı kitapta Kalanithi, 4. evre akciğer kanseri ile mücadelesini anlatıyor. Tim Cook bu kitabı "olağanüstü" bulduğunu ifade ediyor. 

Ayakkabı Gurusu

Nike kurucu ortağı Phil Knight'ın anılarını anlattığı ayakkabı gurusu kitabı da Tim Cook'u etkisi altına aldı. Tim Cook kitabı şu sözlerle tarif ediyor: 

"Bir tür iş kitabı olması gerekiyordu ama bu bir yaşam kitabı."

Martin Luther King Jr. ve Bobby Kennedy'nin biyografisi

Tim Cook belirli bir yazar ismi vermeden Martin Luther King Jr. ve Bobby Kennedy başta olmak üzere sivil hakları ilerleten öncü isimlerin biyografilerini okumayı sevdiğini dile getirdi: 

"Martin Luther King ve Bobby Kennedy'nin biyografilerini ve sivil hakları ilerleten bazı büyük insanların biyografilerini okumayı seviyorum" 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.