Zemin İstanbul ve Veri Laboratuvarı, Tech Istanbul markası altında birleşiyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin girişimcilik ve teknoloji merkezleri olarak faaliyetlerini sürdüren Zemin İstanbul ve Veri Laboratuvarı, faaliyetlerine "Tech Istanbul" çatısı altında devam edecek.
Zemin İstanbul ve Veri Laboratuvarı, Tech Istanbul markası altında birleşiyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin girişimcilik ve teknoloji alanlarındaki faaliyetleri olan Zemin İstanbul ve Veri Laboratuvarı'nı geçtiğimiz dönemlerde sizlere aktarmıştık. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından paylaşılan bilgilere göre girişimcilik ve teknoloji merkezleri olarak faaliyetlerini sürdüren Zemin İstanbul ve Veri Laboratuvarı, faaliyetlerine Tech Istanbul çatısı altında devam edecek.

Tüm girişimcilik faaliyetlerini Tech Istanbul markası altında birleştiren İBB, attığını bu adım ile birlikte teknoloji ve girişimcilik ekosisteminin her oyuncusu için güçlü bir destek mekanizması sunmayı hedefliyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Bilgi işlem Dairesi Başkanlığı Akıllı Şehir Şube Müdürlüğü’ne bağlı olarak hizmet verecek olan Tech Istanbul, faaliyetlerini Başakşehir Veri Laboratuvarı, Şişhane Zemin İstanbul ve İstanbul Planlama Ajansı desteği ile Şişli lokasyonlarında sürdürecek.

Bugüne kadar İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin girişimcilik ve teknoloji merkezlerinden 170'ten fazla girişimin desteklendiğini de ekleyelim. Söz konusu merkezlerde 83 binden fazla katılımcının yer aldığı 1500'den fazla eğitim ve etkinlik de düzenlendi.

Tech Istanbul Ön Kuluçka ve Tech Istanbul Growth programları

Tech Istanbul ile ilgili bir diğer önemli detay ise erken aşama girişimlere odaklanan Tech Istanbul Ön Kuluçka ve ileri aşama girişimlere odaklanan Tech Istanbul Growth programları. 

Tech Istanbul Ön Kuluçka Programı ile girişimini geliştirmek isteyen farklı sektörlerden teknoloji girişimlerine; İstanbul’un farklı merkezi lokasyonlarında onlar için tasarlanmış ofis alanları ve atölyeler, iş modellerini geliştirmelerine yönelik girişimcilik eğitimleri, rehberliğe ihtiyaç duydukları her alandan uzman ve deneyimli mentorlar erişim ve yatırımcı buluşmaları gibi fırsatlar sunuluyor.

Tech Istanbul Growth Programı ise İstanbul’un ihtiyaçlarına yönelik teknoloji tabanlı ürünü olan girişimleri, 16 milyon İstanbulluya hizmet eden İBB’nin birim ve iştirakleri ile bir araya getirerek onlara PoC (Proof of Concept) fırsatı, mentorluk ve ofis alanı gibi imkanlar sunuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.