İBB'den kuluçka merkezi projesi: Zemin İstanbul

İBB'den kuluçka merkezi projesi: Zemin İstanbul

Türkiye’de bir ilk olarak Başakşehir’de gerçekleştirilen “Living Lab – Yaşam Merkezi” projesinden ilham alan Zemin İstanbul projesi yaygınlaşıyor. “Fikrin Varsa Zemin Hazır” sloganıyla girişimciliğin ve yenilikçiliğin yeni adresi olmayı hedefleyen Zemin İstanbul, yaratıcı fikir sahibi girişimcilere ve küçük işletmelere iş geliştirme imkanı sağlayacak.

Şişhane Metro İstasyonu’nda inşasına başlanan Zemin İstanbul projesinin Temmuz ayında tamamlanarak hizmete girmesi planlanıyor. Ülkemizde inovasyon ve girişimciliğin yeni adresi olmayı planlayan Zemin İstanbul, vatandaşla etkileşimin, yönetişimin zemini haline gelecek.

Yaratıcı fikir sahibi bireylere veya küçük işletmelere iş geliştirme imkanı sağlayacak gerekli her türlü donanım, yazılım, ekipmanın yer aldığı ofis ve atölye ortamı bulunacak olan Zemin İstanbul projesi, İstanbulluların yeni ürün ve hizmetlerin gerçek katma değerlerini görmesini sağlayan bir deneyim, araştırma ve inovasyon ortamı da sunacak.

3 farklı birimden oluşuyor

Özellikle fikri olan gençlere yönelik altyapı hizmeti sunacak olan Zemin İstanbul, kuluçka, deneyim, etkinlik ve animasyon birimlerinden oluşuyor. Kuluçka Merkezi’nde girişimciler, çeşitli eğitimler almanın yanı sıra, sektörel ve akademik tecrübeye sahip kişilerin oluşturduğu mentor havuzundan kendi ihtiyaçları doğrultusunda faydalanabilecekler.

Deneyim Merkezi'inde ise gelişen yaşam şartlarında karmaşık halde sunulan çok katmanlı çözümleri algılamak için bir metodoloji sunacak. Çocuklara hizmet verecek olan Eğitim ve Etkinlik Merkezi ise geleceği inşa edecek çocuklarımıza ve gençlerimize yönelik 7-10 Yaş Maker ile 10-16 Yaş İleri Maker programlarını içeriyor.

Çocukların yeni fikirlerini ve hayal dünyalarını gerçeğe dönüştürme şansı bulacakları tasarım ve programlamanın temel öğelerini barındıracak olan Animasyon Stüdyosu, yeni neslin senarist, animasyoncu, tasarımcı, programcı ve yönetmenlerini yetiştirmeyi, potansiyeli olan her çocuğu cesaretlendirmeyi hedefliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.