Politikod'un yeni gündemi: Binance'in 4.3 milyar dolarlık cezası ve CZ'nin istifası

Politikod'un gündeminde 4.3 milyar dolar ceza ödeyecek Binance yer aldı.

Teknoloji dünyası için oldukça hareketli bir haftanın içerisindeyiz. OpenAI'da yaşananlardan sonra dünün ve bugünün gündemi de Binance oldu.

Öncelikle neler olduğunu bir hatırlayalım. Bir süredir Binance ve ABD Adalet Bakanlığı arasında devam eden görüşmelerin bir parçası olarak Binance CEO'su Changpeng Zhao'nun, görevini bırakması gündeme gelmişti. Akabinde CZ, savunmasını Seattle federal mahkemesinde gerçekleştirdi.

Dün akşam paylaşılanlara göre Binance, lisanssız para aktarma işi yürütmek, BSA'yı ihlal etmek ve yasaklanmış işlemler gerçekleştirmek suçlarını kabul etti. Binance'in bu kabulün bir parçası olarak Binance'i Banka Gizlilik Yasası'nı ve yaptırım programlarını ihlal etmekle suçlayan FinCEN'e 3,4 milyar dolar ve OFAC'a 968 milyon dolar ödeyeceği belirtildi. Şirket, yaptırım yasasını ihlal ettiği ve uygun bir müşteri tanıma (KYC) programını sürdürmediği suçlamalarını çözmek için ABD Adalet Bakanlığı'na 4,3 milyar dolar para cezası ödeyeceğini de açıklamıştı.

Buna ek olarak Binance'in FinCEN ile yaptığı anlaşmanın bir parçası olarak ABD'den "tamamen çıkış" yapacağı belirtildi.

Anlaşma kapsamında Changpeng Zhao suçlamaları ve 50 milyon dolar ceza ödemeyi kabul etti ve Binance'in yeni CEO'su Richard Teng oldu.

Webrazzi Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Buğra Ferah ile Ussal Danışmanlık Yönetici Ortağı Ussal Şahbaz'ın birlikte hazırladığı Politikod'da bugün Binance olayının iç yüzünü ve bu gelişmelerin teknoloji dünyasında nasıl bir yankı bulduğunu gündemimize aldık.

İyi seyirler!

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.