İstifasına rağmen ChatGPT'nin yeni özelliğini duyuran Greg Brockman OpenAI'a geri döndü

Greg Brockman özelliği tanıtırken şirkette olmasa da şu anda OpenAI'a geri döndü.
İstifasına rağmen ChatGPT'nin yeni özelliğini duyuran Greg Brockman OpenAI'a geri döndü

Son 5 gündür birçoğumuzun aralıksız konuştuğu konu, Sam Altman'ın OpenAI'dan gönderilişi ve akabinde yaşananlar. Şirkette böyle bir kaos ortamı hakim olmasına rağmen OpenAI, ChatGPT'nin yeni bir özelliğini tanıttı. Duyuruyu yapanlar arasından şirketten istifa eden Greg Brockman'ın olması da dikkat çekti.

Ancak bu konuda şunu belirtmek lazım; Greg Brockman bu duyuruyu yaparken şirkette olmasa da şu anda OpenAI'a geri döndü. Erken saatlerde Sam Altman'ın yeni bir yönetim kurulu ile OpenAI'a geri dönmek üzere anlaştığı bilgisi paylaşıldı. Ardından Greg Brockman da şirkete geri döndüğünü açıkladı.

ChatGPT'nin sesli anlatım özelliği

Gelelim ChatGPT'nin yeni sesli anlatım özelliğine. Eylül ayında duyurulan ve birkaç hafta önce OpenAI'ın yapay zeka destekli sohbet robotu ChatGPT'nin premium abonelerine sunulmaya başlanan sesli anlatım özelliği, metinden ve sadece birkaç saniyelik örneklenmiş konuşmadan insan benzeri sesler üretebiliyor. Bunu yaparken de metinden sese bir model kullanılıyor. 

OpenAI, sözlü ifadeleri metne dönüştürmek için kullanılan açık kaynaklı Whisper konuşma tanıma sistemi ile beş farklı ses oluşturmak için tanınmış seslendirme sanatçılarıyla birlikte çalıştığını belirtiyor. Bu sesli anlatım özelliğini etkinleştirmek için kullanıcıların Android veya iOS ChatGPT uygulamalarındaki ayarlar menüsüne gidip "kulaklık" simgesine dokunmaları yeterli oluyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.