Anthropic, Claude'u GPT-4 Turbo'nun kapasitesinin neredeyse iki katına çıkarıyor

Claude 2.1, yaklaşık 200 bin token girdiyi işleyebilecek. Claude 2.1'e API araçlarını bağlama ve geliştirici konsolu için test penceresi özellikleri de eklendi.
Anthropic, Claude'u GPT-4 Turbo'nun kapasitesinin neredeyse iki katına çıkarıyor

Geçtiğimiz haftadan bu yana OpenAI'da bir kaos havası hakimken, OpenAI'dan ayrılan mühendislerin kurduğu Anthropic, yeni güncellemesiyle gündemde. Bu güncellemeler kapsamında Anthropic'in ChatGPT rakibi chatbot'unun en güncel versiyonu olan Claude 2.1, yaklaşık 200 bin token girdiyi işleyebilecek. Bu da 500 sayfalık bir dokümana denk gelmekte. 

Daha yüksek token sayısı şirketin Pro planına özel olarak sunuluyor. Şirket yaptığı açıklamada Claude'un eskisine kıyasla yarı yarıya halüsinasyon göreceğini ya da yalan söyleyeceğini dile getirdi.

Bununla beraber, Claude, özelleştirilebilir araçlar sayesinde web'de arama yapmak ya da hesap makinesi kullanmak gibi işleri yapabilecek. Ayrıca Claude, artık özel, kalıcı talimatları da destekliyor. Anthropic'in chatbotu istemleri denemek için yeni bir test penceresine sahip.

200 bin token'lık bağlam penceresi

200 bin tokenlık bağlam penceresi, Claude'un önceki kapasitesini ikiye katlıyor. GPT-4'ün en pahalı sürümünün 32 bin token tavanına sahip olduğunu düşündüğümüzde Claude'un dikkate değer bir biçimde daha yüksek bir limit sunduğunu söyleyebiliriz. 

Anthropic'in belirttiğine göre 200 bin token özelliği sektörde bir ilk. Claude'un artırılmış girdi kapasitesi sayesinde bir kod tabanını Claude'a yükleyebilir ya da "İlyada" gibi eserlerin özetlenmesini sağlayabilirsiniz. 

API araçlarını bağlama

Anthropic'in eklediği özellikler bununla sınırlı değil. ChatGPT ile rekabetinde öne geçmeye kararlı olan şirket, beta araç kullanımı özelliği ile Claude'u ChatGPT'deki özelliklerle donattı. Bu anlamda kullanıcılar artık Claude'a API araçlarını bağlayabiliyor. Bu adımın ardından Claude, talep edilen iş için en iyi olan API aracını seçebiliyor. Böylece Claude, internette arama yapabiliyor veya hesap makinesi kullanabiliyor. Üstelik kullanıcılar, doğal dil kullanarak spesifik API çağrılarını da talep edebiliyor. 

Geliştirici konsolu için test penceresi

Bunlara ek olarak şirket, geliştirici konsolunu güncelleyerek yeni komutları deneyebilecekleri bir test penceresi ekledi. Bu sayede Claude'a özel ve istikrarlı talimatlar vermek mümkün oluyor. Tıpkı GPT-4'de gördüğümüz gibi, geliştiriciler, belli kişiliklere sahip ya da belli konularda uzmanlaşmış chatbotlar üretebilecek. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.