Üretimsel yapay zeka girişimi AI21 Labs, 53 milyon dolar yatırım aldı

AI21 Labs tarafından aktarılan bilgilere göre şirket, ek yatırım turunda 53 milyon dolar yatırım aldı. 53 milyon dolarlık yeni yatırım, Intel Capital ve Comcast Ventures'tan geldi.
Üretimsel yapay zeka girişimi AI21 Labs, 53 milyon dolar yatırım aldı

Üretimsel yapay zekaya odaklanan bir girişim olan AI21 Labs'in, C serisi yatırım turunda 1,4 milyar dolar değerleme ile 155 milyon dolar yatırım aldığını geçtiğimiz Ağustos ayında sizlere aktarmıştık. AI21 Labs, C serisi yatırım turu kapsamında ek yatırım aldığını duyurdu. 

AI21 Labs tarafından aktarılan bilgilere göre şirket, ek yatırım turunda 53 milyon dolar yatırım aldı. 53 milyon dolarlık yeni yatırım, Intel Capital ve Comcast Ventures'tan geldi. Hatırlatmak gerekirse C serisi yatırım turunun diğer yatırımcıları arasında Walden Catalyst, Pitango, SCB10X, b2venture, Samsung Next, Prof. Amnon Shashua, Google ve NVIDIA da yer alıyor.

Alınan yeni yatırım ile birlikte AI21 Labs'in bugüne kadar aldığı toplam yatırım ise 336 milyon dolara ulaştı. Paylaşılan bilgilere göre girişimin değerlemesi ise değişmedi. 2017 yılında Prof. Amnon Shasuha, Prof. Yoav Shoham ve Ori Goshen tarafından kurulan AI21 Labs, üretimsel yapay zeka teknolojilerine odaklanıyor.

AI21 Labs kurucuları

İlk olarak 2020 yılında Wordtune isimli yapay zeka destekli bir yazı yazma asistanı ile karşımıza çıkan AI21 Labs, daha sonrasında ise büyük dil modellerine geçiş yaptı. AI21 Labs, geliştirdiği büyük dil modellerini AI21 Studio isimli platform aracılığı ile müşterilerine sunuyor. 

AI21 Labs müşterileri, API'lar sayesinde AI21 Labs tarafından geliştirilen büyük dil modellerini kendi yazılımlarına entegre edebiliyor. Söz konusu API'lar farklı senaryolarda kullanılabiliyor. 

AI21 Labs'in büyük dil modelleri İngilizce, Almanca, İspanyolca, İtalyanca ve Flemenkçe dillerini de destekliyor. Son olarak AI21 Labs'in Carrefour, Clarivate, eBay, Ubisoft, Quora ve Rapyd gibi önemli müşterilere sahip olduğunu da belirtelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.