CoinDesk, kripto borsa platformu Bullish tarafından satın alındı

CoinDesk, bu satın alma ile Bullish'in bağımsız yan kuruluşlarından biri olarak konumlanacak.
CoinDesk, kripto borsa platformu Bullish tarafından satın alındı

FTX çöküşü piyasadaki çoğu kişi ve kurum gibi CoinDesk'in çatı şirketini de olumsuz yönde etkilemişti. Paylaşılan bilgilere göre; CoinDesk, kripto borsası Bullish tarafından satın alındı. Satın alma anlaşmasının finansal detayları henüz açıklanmadı. Ancak ödemenin tamamen nakit olarak yapıldığı bilinmekte. 

CoinDesk, bu satın alma ile Bullish'in bağımsız yan kuruluşlarından biri olarak konumlanacak. Bu kapsamda satın alma, CoinDesk'in mevcut yönetim ekibini etkilemeyecek. Buna ek olarak Wall Street Journal'ın eski baş editörü Matt Murray liderliğinde bir editoryal komite oluşturulacak. 

CoinDesk ve FTX çöküşü 

CoinDesk, FTX'in bilançosundaki açıkları ilk olarak gündeme getiren yayındı. Ancak bu durumun akabinde yaşananlar, çatı şirketi Digital Currency Group'a (DCG) faydadan çok zarar getirdi. Kripto odaklı bir VC olan DCG, CoinDesk'i 2016 yılında 500 bin dolara satın almıştı. DCG'nin yan kuruluşu olan kripto kredi platformu Genesis ise FTX'e bağlı fonlara sahipti. Bu da kurumun çöküşüne yol açtı. 

Genesis Eylül ayında ödenmemiş 620 milyon dolarlık krediyi geri almak amacıyla DCG'ye dava açtı. Bu esnada New York Başsavcısı Letitia James, hem DCG hem de Genesis'e dava açtı. Letitia James'in iddialarına göre; şirketler, yatırımcıları yanlış yönlendirdi ve 1 milyar doların üzerinde kayba neden oldu. 

DCG'nin kurucusu Barry Silbert, paylaştığı bir gönderi ile CoinDesk'i tüm zamanların en iyi yatırımı olarak tanımladı. Paylaşılan bilgilere göre ilk olarak Ocak ayında şirketi satmak için alıcı arayışına başlayan CoinDesk, uzun süren bu arayış boyunca küçülmeye gitmek durumunda kaldı. Bu nedenle şirket, Ağustos ayında çalışanlarının yüzde 16'sını işten çıkardı. 

Bullish'in yöneticisi Tom Farley, yaptığı açıklamada satın alma sonrasında şirketin, CoinDesk'in öne çıktığı alanlarda büyümesini hızlandırmak için sermaye desteği sağlayacağını ifade etti. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.