FTX iflas için başvuruda bulundu, Sam Bankman-Fried istifa etti

FTX iflas için başvuruda bulundu. FTX kurucusu ve CEO'su Sam Bankman-Fried istifa etti. FTX Group'un CEO pozisyonuna John J. Ray getirildi. FTX TURKEY Teknoloji ve Ticaret Anonim Şirketi de iflas listesinde.
FTX iflas için başvuruda bulundu, Sam Bankman-Fried istifa etti

Geçtiğimiz günlerde FTX, Alameda, Binance ve Bybit arasında neler yaşandığını sizlere aktarmıştık. Günlerdir süren likidite tartışmasında Binance haklı çıkmış ve FTX'i satın almak üzere bir niyet mektubu imzalamıştı. Ancak sonrasında Binance yaptığı yeni bir açıklama ile FTX satın almasından vazgeçtiklerini duyurdu. Bu durum FTX'e son darbeyi vururken, kripto piyasasında büyük bir düşüşe yol açtı. 

Bu arada Bahamaların sermaye piyasası kurumu merkezi Bahamalar olan FTX'in varlıklarını dondurdu. Bu noktada FTX ABD'nin FTX'den ayrı ve ABD merkezli bir kuruluş olduğunu eklemekte fayda var. 

Tüm bu gelişmelerin neticesinde FTX iflas için başvuruda bulundu. ABD'de "Chapter 11" olarak bilinen ve borçlarını ödeyemeyecek olan şirketlerin genelde iflasını ilan etmek için faydalandığı yasal süreci başlattığını duyurdu. 

Bununla beraber FTX kurucusu ve CEO'su Sam Bankman-Fried istifa etti. FTX Group'un CEO pozisyonuna John J. Ray getirildi. 

FTX TURKEY Teknoloji ve Ticaret Anonim Şirketi de iflas listesinde 

İflas başvurusu kapsamında paylaşılan dokümanlarda Alameda kuruluşlarının yanı sıra Blockfolio uygulamasını ve FTX'in küresel operasyonlarının da listede yer aldığını görüyoruz. Bu noktada FTX TURKEY Teknoloji ve Ticaret Anonim Şirketi de iflas listesinde yer alıyor. 

Listenin devamı da aşağıda yer almakta. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.