Piyasada FTX etkisi: BlockFi işlemleri durdurdu, FTX TR açıklama yaptı, Crypto.com soğuk cüzdan listesini paylaşacak

BlockFi, paylaştığı bir tweet ile çekim işlemlerini durdurduğunu açıkladı. Bahamaların sermaye piyasası kurumu merkezi Bahamalar olan FTX'in varlıklarını dondurdu. 
Piyasada FTX etkisi: BlockFi işlemleri durdurdu, FTX TR açıklama yaptı, Crypto.com soğuk cüzdan listesini paylaşacak

Geçtiğimiz günlerde FTX, Alameda, Binance ve Bybit arasında neler yaşandığını sizlere aktarmıştık. Günlerdir süren likidite tartışmasında Binance haklı çıkmış ve FTX'i satın almak üzere bir niyet mektubu imzalamıştı. Ancak sonrasında Binance yaptığı yeni bir açıklama ile FTX satın almasından vazgeçtiklerini duyurdu. Bu durum FTX'e son darbeyi vururken, kripto piyasasında büyük bir düşüşe yol açtı. 

FTX'in yaşadığı düşüş sadece bireysel kripto yatırımcılarını değil, başka finansal ve kripto kurumlarını da etkiledi. BlockFi, paylaştığı bir tweet ile çekim işlemlerini durdurduğunu açıkladı. 3 milyar dolar değerindeki kripto kredi kurumu BlockFi'nin bu durumdan etkilenmesi, başka kişi ve kurumları da zora sokabilir. 

Söz konusu düşüşten etkilenen bir başka kurum ise Ontario Öğretmenleri Emeklilik Planı (Ontario Teachers' Pension Plan - OTTP) oldu. OTPP, FTX'te 95 milyon dolar tuttuğunu açıkladı. Bu noktada Kanada'da FTX'in yasak olduğunu belirtmekte fayda var. 

Tüm bu gelişmeler yaşanırken FTX Türkiye, paylaştığı bir tweet ile kullanıcıların parasını 1:1 olacak şekilde Türk Lirasına çevireceğini açıkladı. 

Bahamaların yerel yayınlarından Nassau Guardian'ın twitter hesabında paylaştığı bir basın duyurusuna göre Bahamaların sermaye piyasası kurumu merkezi Bahamalar olan FTX'in varlıklarını dondurdu. Bu noktada FTX ABD'nin FTX'den ayrı ve ABD merkezli bir kuruluş olduğunu ekleyelim. 

Bütün olaylar, kripto dünyasındaki daha fazla oyuncunun etkilemeye devam ediyor. Borsalar, Binance'in dün başlattığı hareketi takip ederek fonlarını şeffaf bir şekilde yayınlamaya hazırlanıyor. Crypto.com'un CEO'su Kris Marszalek paylaştığı bir tweet ile soğuk cüzdan adreslerini ve platformdaki bakiyeyi 24 saat içinde yayınlayacaklarını açıkladı. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.