Avuç içi ile kimlik doğrulama hizmeti sunan Keyo, 7 milyon dolar yatırım aldı

Anahtarları, kredi kartlarını, RFID anahtarlıklarını, biletleri ve cüzdanları avuç içi taramasıyla değiştiren gizlilik odaklı bir kimlik ağı olarak hizmet veren Keyo, 7 milyon dolar yatırım aldı.
Avuç içi ile kimlik doğrulama hizmeti sunan Keyo, 7 milyon dolar yatırım aldı

Anahtarları, kredi kartlarını, RFID anahtarlıklarını, biletleri ve cüzdanları avuç içi taramasıyla değiştiren gizlilik odaklı bir kimlik ağı olarak hizmet veren Keyo, TechCrunch'ın haberine göre 7 milyon dolar yatırım aldı. Yatırımın kimden alındığına dair detaylar ise paylaşılmadı. 

Şirket bu yatırımla, beta sürecindeki donanım ve yazılım kombinasyonu Keyo Network'ü farklı pazarlara ve hizmetler için sunacak ve beta sürümden çıktı. Yatırımla birlikte bu hafta sunulacak olan tek yenilik Keyo Network de değil. Keyo Wave el tarayıcı donanımı, Keyo'nun mobil uygulaması ve Keyo Identify Cloud da bu hafta sunulan yenilikler arasında. Keyo Indentify Cloud, Keyo ağına katılan herhangi bir işletmede kullanıcıların basit bir el taramasına dayalı olarak kendilerini anında ve özel olarak tanımlamalarını sağlıyor. 

Keyo kullanarak kişiler, temassız bir avuç içi taraması ile ödeme yapabiliyor, kapıların kilidini açabiliyor, biletleri kullanabiliyor, giriş çıkış yapabiliyor ve kendilerini tanımlayabiliyor. Keyo, avuç iç damar yapısını haritalamak için yakın kızılötesi ışığı, kandaki hemoglobini ve yaklaşık 5milyon farklı referans noktasını kullanıyor. Sensör daha sonra bu referans noktalarını benzersiz, şifreli bir anahtara dönüştürüyor ve ham biyometrik verileri siliyor. Bu anahtar neredeyse kırılmaz olacak şekilde inşa ediliyor ve güvenlik sistemlerini kandırmak pek de mümkün olmuyor.

Keyo'nun şu anda 33 çalışanı bulunuyor, ancak bu hafta çalışan sayısının artırıldığı da paylaşılan bilgiler arasında. Kısa bir süre önce 15 bin cihazı devreye alan Keyo, tedarik zincirini dahili olarak yönetiyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.