FTX'in kurucusu Sam Bankman-Fried'ın itirafları

Sam Bankman-Fried, likidite toplamaya çalıştığını ve bu toplamaya çalıştığı miktarın doğrudan kullanıcılara verileceğini açıkladı.
FTX'in kurucusu Sam Bankman-Fried'ın itirafları

FTX'in kurucusu Sam Bankman-Fried FTX çöküşü sonrası bir tweet dizisi yayınlayarak hata yaptığını itiraf etti. Tweet dizisi boyunca yaptığı hataları detaylandıran CEO, bu sorunları yoluna koymak için çabalayacağı izlenimi bıraktı. 

Sam Bankman-Fried tweet dizisinde, yaşanan durumun FTX'in uluslararası borsası FTX International'da gerçekleştiğini dile getirdi. Bu bağlamda FTX ABD kullanıcılarının etkilenmeyeceğini ifade etti. 

FTX International'ın şu anda müşteri mevduatlarından daha yüksek bir varlık/teminat toplam piyasa değerine sahip olduğunu vurguladı. Ancak bu durumun likiditeden farklı olduğunu dile getirdi.

Bankayla ilgili hesaplar ve kullanıcı marjı konusunda yaptığı hataları paylaşan Sam Bankman-Fried kaldıraçlı işlemler hakkında da paylaşımlarda bulundu. 

Ayrıca Sam Bankman-Fried, likidite toplamaya çalıştığını ve bu toplamaya çalıştığı miktarın doğrudan kullanıcılara verileceğini açıkladı. Konu hakkında tamamen sorumlunun kendisi olduğunu ve farklı alanlarda hatalar yaptığını defalarca dile getirdi. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.