Binance, "Proof-of-Fund" yayınlayarak müşterilerinin güvenini tazeledi

Binance'in soğuk ve sıcak cüzdan adreslerini ve cüzdanlardaki meblağları şeffaf bir şekilde paylaşarak gösteren şirket, adeta tüm kripto borsalarını bu adımı atmaya davet etti. 
Binance,

Geçtiğimiz günlerde FTX, Alameda, Binance ve Bybit arasında neler yaşandığını sizlere aktarmıştık. Günlerdir süren likidite tartışmasında Binance haklı çıkmış ve FTX'i satın almak üzere bir niyet mektubu imzalamıştı. Ancak şirket, dün yaptığı yeni bir açıklama ile FTX satın almasından vazgeçtiklerini duyurdu. Bu durum FTX'e son darbeyi vururken, kripto piyasasında büyük bir düşüşe yol açtı. 

FTX'te yaşanan olayların ardından Binance, "Proof-of-Fund" yayınlayarak kripto yatırımcılarının güvenini tazeledi. Elinde tuttuğu fonların kanıtını, Binance'in soğuk ve sıcak cüzdan adreslerini ve cüzdanlardaki meblağları şeffaf bir şekilde paylaşarak gösteren şirket, adeta tüm kripto borsalarını bu adımı atmaya davet etti. 

Binance'in paylaştığına göre platformda  yaklaşık 475 bin  BTC, yaklaşık 4.8 Milyon ETH, yaklaşık 17.6 Milyar USDT,  yaklaşık 21.7 Milyar BUSD, yaklaşık 601 milyar USDC ve yaklaşık 58 Milyar BNB bulunuyor. Şu anda Binance borsasında stabil kripto paraların yüksek hacimde olması, piyasadaki düşüş ile ilikilendirilebilir. 

Cüzdanların toplam değeri için Nansen'in verilerine baktığımızda anlık olarak yaklaşık 33 milyar dolar olduğunu görüyoruz. Daha sonrasında Nansen CEO'su Alex Svanevik paylaştığı bir tweet ile bu miktarı 61 milyar dolar olarak açıkladı. 

Şirketin açıklamasını ve cüzdan dökümünü incelemek isteyenler, ilgili blog gönderisini ziyaret edebilir. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.