SPONSORLU

Yenilenmiş İkinci El Telefon Pazarı Türkiye'de Hızla Büyüyor

Sıfır telefonlardaki fiyat artışları, tüketicileri daha sürdürülebilir ve bütçe dostu alternatiflere yöneltiyor. Türkiye’de geçen yıl 5 milyon adet yenilenmiş ikinci el telefon satılırken, bu yıl 6 milyonu aşması planlanıyor.
Yenilenmiş İkinci El Telefon Pazarı Türkiye'de Hızla Büyüyor

Pandeminin etkisi, küresel çip sıkıntısı, yüksek vergi oranları ve dövizdeki artış nedeniyle artan cep telefonu fiyatları yenilenmiş telefon pazarına olan talebi yükseltti. 2023 yılının ilk çeyreğinde, küresel sıfır cep telefonu satışlarında yüzde 12'lik bir düşüş yaşanırken, yenilenmiş cep telefonu pazarı yüzde 15'lik bir büyüme gösterdi. Türkiye’de ise yenilenmiş akıllı telefon alma oranı henüz yüzde 1 olsa da regülasyonlarla birlikte büyüme sürüyor. Bu bağlamda, geçen yıl 5 milyon adet yenilenmiş ikinci el telefon satılırken bu yılki ikinci elde satış adedinin 6 milyonu aşması bekleniyor.

Türkiye’de bu pazarın daha da büyümesi ve daha fazla kişinin teknolojiye ulaşmasını sağlamak için yenilenmiş ikinci el ürün sektöründe faaliyet gösteren GoPlus & Arena, 12 ay garantili yenilenmiş ikinci el cep telefonları ile kullanıcılara daha uygun fiyatlarla teknolojiye erişim imkanı sağlıyor.

GoPlus & Arena Genel Müdür Yardımcısı Tolga İldaşer

Tüketicinin son dönemde yenilenmiş ikinci el pazarına yoğun bir ilgisi olduğunu söyleyen GoPlus & Arena Genel Müdür Yardımcısı Tolga İldaşer, “Tüketiciler artık telefonlarının ekonomik değer kazandığını fark edip, çekmecede saklamak yerine satmaya ve bu şekilde yenilenmiş telefonları satın almaya yöneliyorlar. Yapılan son araştırmaya göre, bu yıl yenilenmiş telefon alanların sayısı geçen senenin iki katına ulaşmış durumda. Şu anda Türkiye’de bu konuda ciddi bir büyüme gösteriyor. Önümüzdeki 2-3 yıl içinde Türkiye'deki akıllı telefonların yüzde 30'unun yeniden ekonomiye döneceğini tahmin ediyoruz.” diye konuştu.

GoPlus & Arena olarak, kullanıcıların kullanılmış cihazlarını çevresel ve toplumsal sorumluluk bilinciyle satmalarını sağlayarak, insanlar ve teknoloji arasında bir köprü kurma misyonunu benimsediklerini belirten İldaşer, “Donanımlı ekibimizle birlikte cihazların yenilenme süreçlerini Ticaret Bakanlığı’nın verdiği lisansa tabi olarak titizlikle gerçekleştiriyoruz. Yenilediğimiz tüm cihazlara 12 ay süre ile GoPlus garantisi veriyoruz. Ayrıca, satın alınan ürünlerin 14 gün içerisinde koşulsuz iade edebilme hakkını da saklı tutuyoruz. Şu anda en büyük hedefimiz, yenilenmiş ikinci el ürünlerin "Yenilenmiş ürünler" olarak algılanmasını teşvik ederek ve kaliteli hizmet sunarak ilerleyen dönemde piyasa lideri olmak. Bu hedefi gerçekleştirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” ifadelerini kullandı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.