Cruise CEO'su Kyle Vogt istifa etti

10 yıllık Cruise yolculuğunun muhteşem geçtiğiniz belirten Kyle Vogt, önümüzdeki süreçte ailesi ile vakit geçireceğini ve yeni fikirler üzerinde çalışacağını paylaştı.
Cruise CEO'su Kyle Vogt istifa etti

Otonom sürüş teknolojileri pazarının en köklü oyuncuları arasında yer alan ABD merkezli Cruise'u geçtiğimiz dönemde pek çok kez sizlere aktarmıştık. 2013 yılında kurulan ve kurulduktan 3 yıl sonra General Motors tarafından 600 milyon dolara satın alınan Cruise, 10 yıldır şirketin kurucu ortakları arasında yer alan Kyle Vogt tarafından yönetiliyordu.

X üzerinden açıklamalarda bulunan Kyle Vogt, 10 yıldır sürdürdüğü CEO görevinden istifa ettiğini duyurdu. Açıklamasında 10 yıllık Cruise yolculuğunun muhteşem geçtiğiniz belirten Kyle Vogt, önümüzdeki süreçte ailesi ile vakit geçireceğini ve yeni fikirler üzerinde çalışacağını da paylaştı. Kyle Vogt'un ardından şirketin yeni CEO'sunun kim olacağı ise henüz paylaşılmadı.

2013 yılında ABD'de kurulan ve 2016 yılında General Motors tarafından satın alınan Cruise, otonom sürüş pazarının en önemli oyuncuları arasında yer alıyor. Y Combinator mezunları arasında da yer alan Cruise'un hem ABD hem de Dubai'de otonom sürüş testlerine devam ettiğini de ekleyelim.

Bugüne kadar 15 milyar dolardan fazla yatırım alan Cruise'un yatırımcıları arasında ise Spark Capital, Qualcomm Ventures, SoftBank Vision Fund, Honda Motor ve Walmart gibi önemli firmalar yer alıyor. Kyle Vogt'un şirketten ayrılmasının ardından Cruise'un nasıl bir yol izleyeceğini ise zaman gösterecek.

Yorumlar
  1. İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    Yorum Yazmak için Giriş Yap
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.