Yerli sağlık girişimi Salus, 4.7 milyon dolar yatırım aldı

Kullanıcılarını merkeze alarak kapsamlı bir önleyici sağlık dünyası kurgulayan Salus, Northzone’un liderlik ettiği yatırım turunda 4.7 milyon dolar yatırım aldı.
Yerli sağlık girişimi Salus, 4.7 milyon dolar yatırım aldı

Kullanıcılarını merkeze alarak kapsamlı bir önleyici sağlık dünyası kurgulayan Salus, Northzone’un liderlik ettiği yatırım turunda; 500 Emerging Europe, Pitch Drive, İş Bankası 100. Yıl Girişim Sermayesi’nin yanı sıra Adam Anders (Anterra Capital), Can Yücaoğlu (MAP Yatırım), Mehmet Yılmaz (Freeletics & Zavvy), Joshua Cornelius (Freeletics & Zavvy) ve Kıvanç Semen (DataGuard) gibi melek yatırımcılardan 4.7 milyon dolar yatırım aldı.

Girişimin mevcut yatırımcıları Collective Spark ve Wamda Capital da yatırımlarını artırdı. 12 ay önce gerçekleşen ve Collective Spark’ın liderlik ettiği tohum öncesi yatırım turunda ise Mehmet Ali Aydınlar (Acıbadem Sağlık Grubu), Fırat İleri (Hummingbird), İnanç Balcı (Lazada & Crestone VC), Eren Yanık (Gram Games), Egem Eraslan (Midas) ve Bora Uludüz (Memorial Sağlık Grubu) gibi melek yatırımcılar Salus’a yatırım yapmıştı. Kuruluşundan beri Salus’un aldığı toplam yatırım miktarı ise 5.5 milyon dolara ulaştı.

Salus’un kurucu ortağı ve CEO’su Alperen Adikti, “Kuruluşumuzdan bu yana henüz 18 ay geçmesine rağmen QNB Finansbank, ING, P&G, Midas, Zeplin, Sigortam.net, Ödeal gibi alanlarında öncü şirketlere hizmet etmekten dolayı çok mutluyuz. Hızlı büyümemizle beraber Spotify, Spring Health, Personio, Klarna gibi ikonik girişimlerin erken dönem yatırımcısı olan Northzone’un Türkiye’deki ilk yatırımı olduk. Bu yatırımı hem kurumsal ve bireysel taraftaki büyümemizi desteklemek hem de Türkiye’nin en kapsayıcı sağlık uygulaması olmak için ürün ve hizmetlerimizi genişletmek için kullanacağız. Türkiye’de yapılmış en büyük tohum yatırımlarından birini almış olmamız, Salus’un misyonuna olan acil ihtiyacın ve inancın da bir kanıtı. Bize inanan yatırımcı ve partnerlerimizin desteğiyle, büyük bir heyecanla çıktığımız bu yolda hızla ilerlemeye devam edeceğiz.” dedi.

Salus’un ekibinde 200’den fazla uzman mevcut

Alperen Adikti, en büyük önceliklerinin, kullanıcılarının iyi ve sağlıklı yaşam alışkanlıkları geliştirmelerine yardımcı olarak, uzun vadeli potansiyel sağlık sorunlarını mümkün olduğunca engellemek ve işverenlerle çalışanlar arasında anlamlı bir bağ kurmak olduğunu söyledi. Adikti, bunu başarabilmek için Salus’un uzman ekibinde 200’den fazla klinik psikolog, psikolojik danışman, diyetisyen, fizyoterapist, doğum koçu, aile danışmanı ve çocuk gelişim uzmanının bulunduğunu; Salus ailesine katılacak uzmanları çok titiz bir mülakat sürecinden geçirdiklerini ve her birinin YÖK diploma kontrollerini yaptıklarını belirtti.

Alperen Adikti: "Sade ve kolay kullanılabilir ara yüzümüz sayesinde terapiye, beslenme danışmanlığına, fizyoterapiye başlamayı kolaylaştırıyoruz. Ayrıca uzman görüşmelerine ek olarak meditasyonlar, günlük öneriler, görüntülü, sesli ve yazılı kaynaklardan oluşan geniş bir içerik dünyasını da ücretsiz olarak kullanıcılarımıza sunuyoruz. Uzmanlar tarafından hazırlanan, her biri uzman kontrolünden geçen içeriklerle iki seans arasında kendinize iyi bakmanız ve daha hızlı iyileşmeniz için gereken her şeyi tek bir çatı altında topluyoruz.” dedi. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.