X'in iş ilanı platformu yayına alındı

Aracın web sürümü artık X'teki herkese açık ve şirkete göre iOS ve Android'de de yakında kullanıma sunulması bekleniyor.
X'in iş ilanı platformu yayına alındı

X'in (hâlâ bilmeyen varsa Twitter'ın), gözünü LinkedIn'e diktiği bir süredir konuşuluyordu. Platform, iş ağı için olmasa da iş ilanları için kullanıcılarına yeni özellikler sunmaya hazırlanıyor ve bu nedenle kullanıcılarının iş, eğitim ve biyometrik verilerini topluyordu. X'in iş ve eğitim verilerinin toplanmasının ana nedeni ise kullanıcılara potansiyel iş fırsatlarının sunulabilmesi olarak açıklanmıştı.

Şimdi ise X'in beklenen iş ilanı platformu web üzerinden kullanıma açıldı. Aslında bu özelliğin beta sürümü ağustos ayında doğrulanmış kullanıcılara sunulmuştu, ancak aracın web sürümü artık X'teki herkese açık ve şirkete göre iOS ve Android'de de yakında kullanıma sunulması bekleniyor.

İş arama özelliği, Elon Musk tarafından yönetilenler de dahil olmak üzere çok sayıda teknoloji şirketindeki açık pozisyonlarla doldurulmuş görünüyor. Şu anda SpaceX, Tesla ve Neuralink'in yanı sıra X ve Musk'ın en yeni girişimi x.ai için listelenen roller var. Platforma girip bir iş ismi ve lokasyon seçerek çeşitli içeriklere ulaşmak mümkün. Türkiye odağında ise iş ilanlarının sayısının yüksek olduğu söylenemez. 

Mevcut bir iş ilanına başvuru için tıklandığında, başvuruyu henüz X üzerinden yapmak mümkün olmuyor. Genellikle ya şirketlerin kendi başvuru sayfalarına ya da üçüncü taraf platformlara yönlendiriliyorsunuz. Ancak muhtemelen ilerleyen dönemde Elon Musk buna da bir alternatif geliştirecektir. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.