OpenAI, artan talep nedeniyle yeni ChatGPT Plus aboneliklerini bir süre için durdurdu

OpenAI CEO'su Sam Altman tarafından X'te yayınlanan bir gönderiye göre, ChatGPT Plus abonelikleri bir süre için askıya alındı.
OpenAI, artan talep nedeniyle yeni ChatGPT Plus aboneliklerini bir süre için durdurdu

OpenAI'ın ücretli abonelik sistemi ChatGPT Plus, son dönemde ciddi anlamda rağbet görüyor. ChatGPT Plus'a olan bu talebin yüksek kullanıcı deneyimini düşürdüğü iddia edildi ve OpenAI CEO'su Sam Altman tarafından X'te yayınlanan bir gönderiye göre, ChatGPT Plus abonelikleri bir süre için askıya alındı.

Buna göre mevcut kullanıcılar için yüksek kaliteli bir kullanıcı deneyimi sağlamak amacıyla, yeni GPT-4 Turbo ve özel GPT'ler gibi özellikler sunan ChatGPT Plus abonelikleri geçici olarak durdurulacak. İlgilenen kullanıcılar bir bekleme listesi aracılığıyla bildirim alabilecekler.

Hatırlarsanız OpenAI, DevDay geliştiriciler konferansında birçok yeni özellik duyurmuştu. Bu özellikler arasında yeni DALL-E 3 API'dan GPT-4'ün daha gelişmiş versiyonu olan GPT-4 Turbo'ya birçok özellik yer alıyordu. Ancak bunlar arasında öne çıkan özellik ise herkesin kendi özel GPT sürümlerini oluşturabilecek olmasıydı. Bu da herkesin kendi GPT'sini kodlama bilgisine gerek duyulmaksızın geliştirebileceği anlamına geliyordu. 

OpenAI'a olan genel talep zaten oldukça açık, bunun üstüne bir de DevDay'de tanıtılan özellikler eklenince platforma üye olmak isteyenlerin sayısı da bir hayli arttı. Ancak şirketin böyle bir karar alması ve mevcut müşterilerine destek olması oldukça önemli. 

ChatGPT Plus aboneliklerinin tekrar ne zaman açılacağı şu anda belli değil, üye olmak isteyenle bekleme listesine kaydolabilirler. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.