Instagram'ın yakın arkadaşlar özelliği, Reels ve gönderiler için de aktifleştirildi

Instagram'ın bugüne kadar sadece Hikayeler için aktif olan Yakın Arkadaşlar özelliği, şimdi Reels gönderileri ve standart gönderiler için de kullanımda.
Instagram'ın yakın arkadaşlar özelliği, Reels ve gönderiler için de aktifleştirildi

Instagram'ın "yakın arkadaşlar" özelliğini sanıyorum bilmeyen yoktur. Paylaştığınız hikayeleri sadece seçtiğiniz kişilerin görmesini sağlayan bu özellik, şimdi standart gönderiler ve Reels gönderimleri için de mümkün olacak.

Kısacası Instagram'ın bu yeni seçeneği ile artık, gönderileri tüm takipçi listenizle paylaşmak zorunda değilsiniz. Bu da Instagram akışınızın daha farklı görünmesine neden olabilir. Şunu da belirtmeden geçmeyelim; yakın arkadaşlarınız özelliğinde, hesaplarının yanında yeşil bir yıldız göreceksiniz. Yani biri sizi yakın arkadaşlara dahil etmişse, tıpkı Hikayeler'de olduğu gibi gönderiler ve Reels'ta da bunu anlayacaksınız.

Bir gönderiyi veya Reels'ı yalnızca yakın arkadaşlarınızla sınırlamak için gönderiyi paylaşmak üzereyken görünen Audience seçeneğinden Close Friends (Yakın Arkadaşlar) kısmını seçmeniz yeterli oluyor. Ardından gönderinizi normalde yaptığınız gibi paylaşıyorsunuz. Gönderdiğiniz fotoğraf, video veya Reels ise yalnızca yakın arkadaşlarınız tarafından görünür oluyor ve gönderide listenizdeki kullanıcılarla paylaşıldığını gösteren yeşil bir yıldız simgesi beliriyor.

Instagram'ın yakın arkadaşlar özelliği ilk olarak 2018 yılında kullanıma sunulmuştu. Bu özellik, kullanıcıların tüm takipçilerinin görmesini istemeyebilecekleri içerikleri paylaşmaları için faydalı olmuştu. Platform bugüne kadar gönderilerde gizliliği ayarlamaya izin vermiyordu, onun yerine profilinizi gizlemeniz gerekiyordu. Instagram'ın yeni özelliği bu anlamda gizlilik konusunda birçok kişinin hayatını kolaylaştıracaktır.

Öte yandan herkesin "influencer" olmaya çalıştığı bu dönemde gizliliğe daha fazla ihtiyaç duyuluyor olması da aslında irdelenmesi gereken bir konu. Hemen hemen herkes, hayatının her detayını herkese açık bir şekilde yaşarken, demek ki gerçekte gördüğümüzden daha farklı bir talep söz konusu. Bu konuda gelecekte neler yaşanacağını, sosyal medya kullanımının nasıl evrileceğini ise hep birlikte göreceğiz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.