Tenity, Hackquarters'ı satın alıyor

Tenity, Londra ve İstanbul merkezli girişim hızlandırıcısı Hackquarters'ın tamamını satın alıyor. Anlaşmanın mali şartları açıklanmadı.
Tenity, Hackquarters'ı satın alıyor

Avrupa ve Asya'da merkezleri bulunan fintech ve insurtech inovasyon ekosistemi ve erken aşama yatırımcısı Tenity, Londra ve İstanbul merkezli girişim hızlandırıcısı ve kurumsal inovasyon ortağı Hackquarters'ın tamamını satın alıyor. Anlaşmanın mali şartları ise açıklanmadı.

Tenity ve Hackquarters'ın entegrasyonunun, birleşik şirketin merkez ekosistemini daha da sağlamlaştıracağı; Avrupa, MENA ve APAC genelinde dağıtımı ölçeklendireceği belirtiliyor. 

Bu satın alma ile şirket, girişimlere daha büyük fırsatlar ve daha geniş bir coğrafi faaliyet alanı sunacak. Şirketler gelişmiş bir iş ortağı ağından, kapsamlı inovasyon çözümlerinden ve geniş bir startup ekosisteminden faydalanacak. Yatırımcıların, anlaşma akışında bir artış ve güçlendirilmiş bir coğrafi ayak izi bekleyebilecekleri de paylaşılanlar arasında. Bu kapsamda, kamu kurumları ve birlikleri yerel ekonomilerin, istihdam yaratma ve inovasyon potansiyeli üzerinde olumlu bir dalgalanma etkisine tanık olacağı iddia ediliyor. 

Tenity CEO'su ve kurucu ortağı Andreas Iten, "Avrupa'daki kurumsal hızlandırıcılar ve kuluçka merkezleri oldukça parçalı bir yapıya sahip ve bu da doğru ortağı arayan şirketler için benzersiz zorluklar ortaya çıkarıyor. Hackquarters'ın satın alınmasıyla, ekosistemimiz ve ortaklarımız için ek değer yaratma konusunda kayda değer bir fırsat görüyoruz. Birlikte, coğrafyalar arasında sinerji yaratabilir, bilgi aktarımını teşvik edebilir ve güçlü bir ağ etkisi yaratabiliriz. Hackquarters'ın bu hedeflere ulaşmak için mükemmel bir ortak olduğundan eminiz." dedi.

Hackquarters'ın Kurucusu ve CEO'su Kaan Akın, bu satın alım ile Tenity bünyesinde "Yönetici Ortak" olacak. Kaan Akın, "Tenity'ye katılmaktan ve ortak vizyonumuzu ilerletmeye devam etmekten heyecan duyuyorum. Birleşik gücümüz, kurumsal ortaklarımıza ve startup'lara yenilikçi çözümler sunmayı hızlandırmak için harika bir fırsat sunuyor." ifadesini kullandı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.