WhatsApp, minimum 33 kişilik gruplar için yeni bir sesli sohbet özelliği sunuyor

Yeni özellik, önümüzdeki haftalarda iOS ve Android cihazlar için kullanıma sunulacak.
WhatsApp, minimum 33 kişilik gruplar için yeni bir sesli sohbet özelliği sunuyor

WhatsApp Başkanı Will Cathcart'ın bu ayın başında gelen kutusunda görünecek bir reklam üzerinde çalışmadıklarını, ancak uygulamanın diğer kısımlarında reklam gösterebileceklerini paylaştığını aktarmıştık. Bugün şirket, yeni bir haberle gündeme geldi.

WhatsApp, büyük gruplarda daha rahat bir iletişim sağlamak için yeni bir sesli sohbet özelliği sunuyor. Daha önce WhatsApp'ta 32 kişiyle sesli arama yapılabiliyordu, ancak yeni özellik bu büyük gruplar arasındaki iletişimi daha esnek hale getiriyor.

Paylaşılan bilgilere göre sesli sohbet başladığında herkes otomatik olarak aranmayacak. Bunun yerine, katılımcılar bildirim alacak ve sohbet içinde katılabilecekleri bir seçenek görecekler. Yani kısmen Discord benzeri bir özellik olacak diyebiliriz. Sesli sohbet sırasında, çağrı kontrolleri sohbet penceresinin üstünde olacak ve katılımcılar aynı anda mesaj gönderebilecekler. Bu sesli sohbetler, diğer WhatsApp mesajları gibi şifreli olacak.

Yeni özellik, önümüzdeki haftalarda iOS ve Android cihazlar için kullanıma sunulacak. WhatsApp, özelliği büyük gruplarla başlatacak. 33 ile 128 kişi arasında olan gruplar bu yeni özelliği kullanabilecek.

Sesli sohbet özelliği, büyük gruplar halinde iletişimde yaşanan kesintileri azaltmayı hedefliyor. WhatsApp'ın önceki sesli arama özelliği, büyük gruplara katılan herkesi otomatik olarak arıyor ve bu durum rahatsızlık yaratabiliyordu. Yeni özellik ise katılımcıların istedikleri zaman sesli sohbete katılabilmelerini sağlayarak kullanıcıların istedikleri zaman iletişime geçebilmelerini sağlıyor. 

Ayrıca, bu özellik katılımcılara aynı anda metin mesajları gönderme olanağı sunuyor. Bu da sesli sohbet sırasında iletişimi daha verimli hale getiriyor. Üstelik, sesli sohbetler de uçtan uca şifrelenerek güvenli bir iletişim ortamı sağlıyor.

Bu gelişme, WhatsApp kullanıcılarının büyük gruplarla iletişim kurarken daha esnek, rahat ve verimli bir deneyim yaşamasını sağlayarak iletişimdeki kesintileri azaltmayı amaçlıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.