Threads gönderilerini Facebook ve Instagram'da gizlemek mümkün hale geldi

Threads gönderilerinin Meta'nın diğer platformlarında görünmesini engellemek artık mümkün.
Threads gönderilerini Facebook ve Instagram'da gizlemek mümkün hale geldi

Meta'nın Twitter'a (şimdiki adıyla X) alternatif olarak geliştirdiği Threads, kullanıma sunulduğu ilk anda oldukça dikkat çekmişti. Ancak ilerleyen dönemde gerek uygulamadaki eksiklikler gerekse platformdaki kitlenin Instagram'dan gelen kişilerden oluşması birçok kişiyi Threads'i kullanmamaya itti.

Şimdi ise birçok Threads kullanıcısı, Instagram hesabı silinmeden Threads hesabını sileceği günü bekliyor. Ancak onun öncesinde platforma gelen yeni özellik, Threads gönderilerinin Facebook ve Instagram'da gizlenmesini mümkün hale getiriyor. 

Threads gönderilerinin Meta'nın diğer platformlarında görünmesini engellemek için, Threads uygulamasının sağ üst köşesindeki iki çizgiye dokunmak ardından Gizlilik > Diğer uygulamalara tıklamak gerekiyor.  Ardından Instagram veya Facebook'taki önerileri kapatmak mümkün oluyor. Meta, Threads özelliklerini herkese tek seferde sunmak yerine genellikle kullanıcılara zamanla açmayı tercih ediyor. Bu nedenle özellik, şu anda sizin hesabınız için aktif değilse bile kısa süre sonra aktifleştirilebilir.

Meta CEO'su Mark Zuckerberg geçen ay Threads'in şu anda neredeyse 100 milyon aylık kullanıcısı olduğunu söyledi. Bu sayı, Elon Musk'ın kısa bir süre önce X'in sahip olduğunu iddia ettiği yarım milyardan fazla aylık kullanıcının gerisinde, ancak Threads oldukça yeni bir platform. Fakat yine de bu kullanıcıların birçoğu, ikinci paragrafta bahsettiğimiz nedenden ötürü, yani Instagram hesabı ile Threads hesabının entegre olması ve Threads hesabı silinirse Instagram hesabı da silineceği için üyeliklerini sonlandıramıyorlar. Bu özellik aktif edilirse platformda kalacak kişi sayısı Threads'in gerçekte ne kadar popüler olduğunu bizlere gösterecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.