BinBin'in çatı şirketi 1000 Yatırımlar Holding A.Ş. halka arz onayı aldı

BinBin, GO Sharing, Q Charge, Algoritma ve Altay Enerji'yi çatısı altında toplayan 1000 Yatırımlar Holding A.Ş.’nin hisseleri halka arz edilecek.  
BinBin'in çatı şirketi 1000 Yatırımlar Holding A.Ş. halka arz onayı aldı

Kadir Can Abdik, Üsame Erdoğan, Mustafa Saim Birpınar, Hüseyin Ardan Küçük ve Haris Pojata ile birlikte Enver Çevik’in kurucusu olduğu EC Yatırımlar Holding A.Ş. ortaklığıyla kurulan 1000 Yatırımlar Holding A.Ş. halka arz olacağını açıkladı.

Günümüzde 500’ü aşkın kişilik ekibiyle şirket, BinBin, Q Charge, Altay Enerji, GO Sharing ve Algoritma ile küresel pazarda ulaşım, enerji ve teknoloji çözümleri üretiyor.

1000 Yatırımlar Holding A.Ş. tarafından halka arz yoluyla ihraç edilecek yeni paylar ile elde edilecek fon; ağırlıklı olarak şirketin devam eden yatırımlarının sonuçlandırılmasında kullanılacak. Bununla beraber, alternatif sektörlerin araştırılarak yatırım yapılması, hizmet kapasitesi, kalitesi ve çeşitliliğini arttırmaya yönelik mal ve hizmet alımlarının yapılmasında da kullanılacak.

1000 Yatırımlar Holding'in CEO'su Kadir Can Abdik, halka arz kararıyla ilgili sürdürülebilir yatırım anlayışını benimseyen bir şirket olduklarını vurguladı: 

"Kuruluşumuzdan bu yana, farklı sektörlerde yenilikçi ve sürdürülebilir çözümler üzerine odaklanarak, daha yaşanabilir şehirler ve sürdürülebilir bir gelecek vizyonuyla yatırım yapıyoruz. 1000 Yatırımlar Holding olarak sürdürülebilirliğin yarının anahtarı olduğunu biliyoruz. Küresel arenada varlık gösteren bir Türk markası olarak, sektörün gelişimine yön veren, yenilikçi teknolojileri üreten ve çevre dostu enerji çözümleri sunan markalara yatırım yapan bir yatırım işletmesi olma hedefiyle çalışmalarımıza devam ediyoruz. Yatırımcılarımızla birlikte büyüme hedefimiz doğrultusunda şirketimiz hisselerini halka arz etme kararı aldık. Yatırımcılarımızın katkısıyla, sürdürülebilirlik ilkesi doğrultusunda yürüttüğümüz yatırımlarımızın anlamı daha da güçlenecek."

Halka arz için 14-15 Kasım 2023 tarihlerinde talep toplanacak. Halka arzda, 1 TL nominal değerli paylar 125 TL sabit fiyatla satışa sunulacak.

Halka arz, A1 Capital Yatırım Menkul Değerler A.Ş tarafından gerçekleştirilecek. Paylaşılan bilgilere göre; şirketin çıkarılmış sermayesi 40 milyon TL’den 47 milyon TL’ye yükselecek. Bunun yanında mevcut ortaklara ait toplam 2,5 Milyon TL tutarındaki paylar da halka arza dahil edilerek, toplam 9.500.00 adet B grubu payın halka arzı gerçekleştirilecek. Halka arz sonrası 1000 Yatırımlar Holding’in halka açıklık oranın yüzde 20,21 olması planlanıyor.

Ayrıca son olarak şunu da belirtmeden geçmeyelim; BinBin'in ülkemizdeki önemli rakiplerinden Martı da temmuz ayında New York Borsası'nda halka arz edilmişti. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.