Kripto borsası Poloniex hacklendi: 114 milyon dolarlık kayıp yaşandı

Poloniex yatırımcısı Justin Sun, borsanın etkilenen kullanıcılara geri ödeme yapacağını açıkladı.
Kripto borsası Poloniex hacklendi: 114 milyon dolarlık kayıp yaşandı

Kripto borsası Poloniex'in hacklenmesi ve sıcak cüzdanların boşaltılması sonucunda zincir üstü veri setlerine göre 114 milyon dolarlık kayıp yaşandı. Poloniex yatırımcısı Justin Sun, borsanın etkilenen kullanıcılara geri ödeme yapacağını açıkladı. Sun ayrıca hacker'a bir ödül teklif edileceğini söyledi. Justin Sun bu açıklamalarıyla saldırıyı doğrulamış oldu.  

Bildiğiniz üzere platformlar, yazılımlarındaki açıkları bulan "beyaz şapkalı hacker"ları ödüllendirmek üzere programlar hazırlar. Justin Sun da kaybı geri almak adına hacker'a bu tarz bir stratejiyle yaklaşmayı tercih ediyor olabilir. 

Saldırının detayları

Saldırı, ilk olarak 13:55 sularında blok zinciri güvenlik firmaları PeckShield ve Cyvers tarafından farkedildi. İki şirketin yaptığı duyurudan yaklaşık 12 dakika sonra Poloniex, borsanın cüzdanının bakım için devre dışı bırakıldığını duyurdu. Bunun ardından Justin Sun, bir gönderi paylaşarak saldırıyı doğruladı. 

Saldırı kapsamında birden fazla blok zincirindeki çeşitli cüzdanların hedef alındığı söyleyebiliriz. Arkham verilerine göre; "Poloniex hacker" olarak etiketlenen bir Ethereum cüzdanı, 357 işlemde Poloniex'ten toplam 114 milyon dolar değerinde token gönderdi. Ayrıca gazeteci Colin Wu'nun paylaştığına göre Tron blok zincirindeki bir cüzdan da çeşitli cüzdanlara yaklaşık 42 milyon dolar gönderdi.

Buna ek olarak zincir üstü verilere göre, Poloniex hacker'ı 20 milyon dolar değerinde tron (TRX) satın aldı. Böylece hacker, token fiyatını yüzde 25'ten fazla artırmış oldu. 

Justin Sun'ın açıklamaları

Sun paylaştığı açıklamada, söz konusu fonların geri kazanımını kolaylaştırmak için diğer borsalarla iş birliği fırsatlarını araştırdıklarını ifade etti.

Binance CEO'su Changpeng Zhao ise paylaştığı bir gönderi ile yardıma hazır olduklarını ifade etti. 

Sun'ın aktardıklarına göre; borsa, hacker'a yüzde 5'lik bir beyaz şapka ödülü sunuyor. Poloniex, hacker'a kolluk kuvvetleriyle iletişime geçmeden önce yedi günlük bir süre tanımış durumda. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.