Microsoft, güvenlik endişeleri nedeniyle kısa süre için çalışanlarının ChatGPT erişimini kısıtladı

Microsoft dün, güvenlik endişelerini gerekçe göstererek çalışanlarının kısa bir süre için ChatGPT'yi kullanmasına izin vermedi.
Microsoft, güvenlik endişeleri nedeniyle kısa süre için çalışanlarının ChatGPT erişimini kısıtladı

OpenAI'ın en büyük destekçisi Microsoft dün, güvenlik endişelerini gerekçe göstererek çalışanlarının kısa bir süre için ChatGPT'yi kullanmasına izin vermedi. CNBC'nin ortaya çıkardığı bilgilere göre Microsoft, şirket içi bir web sitesinde yaptığı güncellemede, "Güvenlik ve veri endişeleri nedeniyle bir dizi yapay zeka aracı artık çalışanların kullanımına açık değil" ifadesini kullandı.

Şirket ilk etapta ChatGPT ve tasarım aracı Canva'yı yasakladığını söyledi, ancak daha sonra bu ürünlerin adının geçtiği satırı kaldırdı. Haberin ortaya çıkmasının ardından ise Microsoft ChatGPT'ye erişimi yeniden sağladı. Microsoft tarafından yapılan açıklamada, ChatGPT'nin geçici olarak engellenmesinin, büyük dil modelleri için sistemlerin test edilmesinden kaynaklanan bir hata olduğunu söylendi.

Microsoft'un bir sözcüsü ise, "LLM'ler için uç nokta kontrol sistemlerini test ediyorduk ve bunu yanlışlıkla tüm çalışanlar için açtık. Hatamızı tespit ettikten kısa bir süre sonra hizmeti geri yükledik. Daha önce de söylediğimiz gibi, çalışanlarımızı ve müşterilerimizi Bing Chat Enterprise ve ChatGPT Enterprise gibi daha yüksek düzeyde gizlilik ve güvenlik korumaları sunan hizmetleri kullanmaya teşvik ediyoruz" dedi.

Aslında birçok büyük şirket, hatta hükümetler ve resmi kurumlar genellikle gizli verilerin paylaşılmasını önlemek için ChatGPT kullanımını yasaklıyor. Ancak böyle bir şeyin OpenAI'a 10 milyar dolar yatırım yapan Microsoft'tan gelmesi tabii ki şaşırtıcıydı.

Bunun yanı sıra ChatGPT'de dün bazı kesintiler yaşanmıştı. OpenAI, bu kesintilerinin nedenini DDoS saldırısı olarak açıklamıştı ve uygulamaya erişim bir süre sonra yeniden açılmıştı. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.