Google Haritalar, yakında kendi yapay zeka sohbet robotuna kavuşabilir

Yapay zeka yarışının hızlandığı bu dönemde Google Haritalar da kendi sohbet robotuna kavuşacak olabilir.
Google Haritalar, yakında kendi yapay zeka sohbet robotuna kavuşabilir

Yapay zeka o kadar hızlı bir şekilde hayatımızın her alanında karşımıza çıkmaya başladı ki bu dönüşüme ayak uydurmak teknoloji devlerinden küçük şirketlere herkesin odak noktası olmaya başladı. Bu kapsamda Microsoft, Google, Amazon gibi şirketler halihazırda birçok yeni ürün geliştiriyor ve iş birlikleri yapıyorlar, hatta her ürün yapay zekadan yavaş yavaş kendi payını alıyor. Bu ürünlerden biri de Google Haritalar olacak gibi duruyor. 

Android Authority tarafından tespit edilen Android için Google Haritalar'ın en son beta sürümüne gizlenmiş kod, "bir sohbet robotuyla konuşuyorsunuz" satırı da dahil olmak üzere uygulama içi konuşmalardan çeşitli şekillerde bahsediyor.

Bununla birlikte, şu ana kadar bu alanda yalnızca birkaç ilgili kod dizisi tespit edildi, bu nedenle bu sohbet botunun ne şekilde olacağı, ne yapmak için tasarlandığı ve Google Haritalar'ın geri kalanıyla nasıl entegre olacağı konusunda çok fazla bilgi bulunmuyor. Ancak Google Haritalar'a bir yapay zeka sohbet robotunun entegre edilebilecek olması fikri bile oldukça merak uyandırıcı.

Bu özelliğin gerçekten hayata geçip geçmeyeceği, geçerse bile nasıl olacağı şu an için belirsiz. Ancak Google, son dönemde yapay zekaya ciddi anlamda yatırım yapan şirketlerden biri. Hatta geçtiğimiz haftalarda Google'ın, OpenAI'ın en önemli rakiplerinden biri diyebileceğimiz Anthropic'e 2 milyar dolar kadar yatırım yapacağı gündemdeydi. Yani Google Haritalar'ın böyle bir özelliğe kavuşması aslında pek de şaşırtıcı olmayacak. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.