Bulut harcamalarına odaklanan Cast AI, 35 milyon dolar yatırım aldı

Cast AI, B serisi yatırım turunda 35 milyon dolar yatırım aldı. Cast AI'ın 35 milyon dolarlık B serisi yatırım turu, Vintage Investment Partners liderliğinde gerçekleşti.
Bulut harcamalarına odaklanan Cast AI, 35 milyon dolar yatırım aldı

Bulut teknolojilerine odaklanan Cast AI'ın, Creandum liderliğinde 20 milyon dolar yatırım aldığını geçtiğimiz Mart ayında sizlere aktarmıştık. Kısa süre içinde yeni bir yatırımla tekrar karşımıza çıkan Cast AI, B serisi yatırım turunda 35 milyon dolar yatırım aldı.

Cast AI'ın 35 milyon dolarlık B serisi yatırım turu, Vintage Investment Partners liderliğinde gerçekleşti. Yatırım turuna, Vintage Investment Partners haricinde ise şirketin mevcut yatırımcıları arasında da bulunan Creandum ve Uncorrelated Ventures katıldı.

Alınan yeni yatırım ile birlikte Cast AI'ın bugüne kadar aldığı toplam yatırım ise 73 milyon dolara ulaştı. Cast AI tarafından aktarılan bilgilere göre 35 milyon dolarlık yeni yatırım, ürün geliştirme süreçleri ve ekibin büyütülmesi için kullanılacak.

2019 yılında Augustinas Stirbis, Austeja Zymantaite, Laurent Gil, Leon Kuperman, Vilius Zukauskas ve Yuri Frayman tarafından ABD'de kurulan Cast AI, adından da anlaşılabileceği üzere yapay zeka odaklı bir platform sunuyor.

Yapay zeka destekli platformu ile birlikte müşterilerinin bulut altyapılarının daha verimli bir şekilde çalışmasını sağlayan Cast AI, bulut altyapısı harcamalarından tasarruf edilmesine odaklanıyor. Cast AI tarafından paylaşılan bilgilere göre girişim, makine öğrenimi algoritmaları kullanarak bulut harcamalarını yüzde 50 oranında azaltabiliyor.

Kubernetes (Bulut işletim sistemi) otomasyon platformu olarak hizmet veren Cast AI'ın AWS, Google Cloud ve Azure gibi popüler platformlarla entegre bir şekilde çalışabildiğini de ekleyelim. Şirketin müşterileri arasında ise Hitachi, Forbes, Snow Commerce, Delio, Akamai Technologies, Surfshark ve Samsung Next gibi önemli markalar yer alıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.