47 milyar dolar değerlemeden iflas başvurusuna: WeWork

WeWork'ün iflas başvurusunun ABD ve Kanada'daki lokasyonlarla sınırlı olduğu belirtildi.
47 milyar dolar değerlemeden iflas başvurusuna: WeWork

Bir dönemin meşhur co-working space (ortak çalışma alanı) girişimi WeWork'ü sanıyorum bilmeyen Webrazzi okuyucusu yoktur. Çok değil, 5-6 sene önce en parlak dönemlerini yaşayan şirket, büyük skandallarla bazı zorluklarla karşı karşıya kalmış, bu zorluklardan şirketin kurucusu Adam Neumann, sorumlu tutulmuş ve Neumann şirketten kovulmuştu. O dönem kaleme aldığımız, neler olduğunu anlatan detaylı içeriği buradan okuyabilirsiniz.

47 milyar dolar değerlemeye sahip şirket, hızla bu değerini kaybetmişti. Hatta öyle ki şirketin en önemli yatırımcısı SoftBank bile şirketten elini yavaş yavaş çekmişti. WeWork, değerinin yanında hızla gelirlerini de kaybetmeye başladı. 

Şimdi ise WeWork, 18,6 milyar doların üzerinde borç listeleyerek Chapter 11 iflas koruması için başvuruda bulundu. Bilmeyenler için Chapter 11, şirketlerin iflas durumunda faaliyetlerini sürdürmelerine ve borçlarını yeniden yapılandırmalarına olanak tanıyor. Şirketler, iflas mahkemesine başvurarak iflas ilan ediyor ve ardından yeniden yapılanma sürecine giriyorlar. Bu süreçte, şirketlerin varlıkları değerlendiriliyor, borçlarını ödeme planları oluşturuluyor ve alacaklılarla pazarlık yapılıyor.

Chapter 11, şirketlerin iflas durumunda faaliyetlerini sürdürerek çalışanlarının istihdamını korumasına ve kredi verenlere borçlarını geri ödeme şansı sunmasına yardımcı oluyor. Şirketler, iflas sürecinde yeniden yapılanma planlarını gerçekleştirmek için genellikle iflas mahkemesi denetiminde kalıyorlar.

WeWork, New Jersey federal mahkemesine sunduğu dilekçede 15 milyar doların üzerinde varlık listeledi. Şirketin CEO'su David Tolley, şirkete kredi verenlerin yaklaşık yüzde 90'ının 3 milyar dolarlık borçlarını öz sermayeye dönüştürmeyi kabul ettiğini söyledi. Tolley yaptığı açıklamada, "Şimdi eski kiralarımızı agresif bir şekilde ele alarak ve bilançomuzu önemli ölçüde iyileştirerek geleceği ileriye taşımanın tam zamanı" dedi.

WeWork'ün iflas başvurusu ABD ve Kanada'daki lokasyonlarla sınırlı

WeWork'ün iflas başvurusunun ABD ve Kanada'daki lokasyonlarla sınırlı olduğu belirtildi. WeWork Hindistan, WeWork franchise'ının en güçlü birimlerinden biri olarak ortaya çıktı ve çoğunluğu Embassy Group'a ait olduğu için iflastan büyük ölçüde izole edildi. Hindistan başkanı bugün yaptığı açıklamada, Hindistan biriminin para kazandığını ve faaliyet göstermek için dış sermayeye ihtiyaç duymadığını söyledi.

WeWork bu yıl bilançosunu yeniden yapılandırarak borcunu 1,5 milyar dolar azalttı ve borç vadelerini 2027'ye erteledi. Bu çabalara rağmen, firmanın piyasa değeri 50 milyon doların altına düştü ve iflasın, mevcut hissedar hisselerinin iptal edilmesine yol açabileceği ve tahvillerin şu anda sıkıntılı seviyelerde işlem gördüğü belirtiliyor. 

Konuyla ilgili neler yaşanacağını hep birlikte göreceğiz. 

Görsel Kaynak: Depositphotos

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.