WeWork, üçüncü çeyrekte 1,3 milyar dolar kaybetti

Ağustos ayından bu yana CEO'su değişen, halka arzı iptal eden ve ciddi kayıplar yaşayan WeWork'ün üçüncü çeyrekte 1,3 milyar dolar kaybettiği açıklandı.
WeWork, üçüncü çeyrekte 1,3 milyar dolar kaybetti

Son dönemde envai çeşit sıkıntısından bahsettiğimiz WeWork'ün üçüncü çeyrek sonuçları belli oldu. Ağustos ayından bu yana CEO'su değişen, halka arzı iptal eden ve ciddi kayıplar yaşayan WeWork'ün üçüncü çeyrekte 1,3 milyar dolar kaybettiği açıklandı. Yaşanan olaylara baktığımızda bunun şaşırtıcı olmadığını söyleyebiliriz. 

WeWork, genel olarak üçüncü çeyrekte 2018'in üçüncü çeyreğindeki 497 milyon dolara kıyasla 1,3 milyar dolar kaybetti. WeWork, sunumda bir nakit akışı tablosu içermiyor, ancak hem kısıtlı hem de sınırsız nakit dahil olmak üzere nakit bakiyesi reddedildi. Belgeye göre, şirketin kazancı haziran sonunda 3 milyar dolardan eylül ayı sonunda 2 milyar dolara geriledi. Şirket, bir önceki yıla göre 482 milyon dolar olan çeyrek dönem için 934 milyon dolar gelir elde etti. WeWork'ün konuyla ilgili yorum yapmaktan kaçındığını da hatırlatalım.

Adam Neumann, eylül ayında CEO'luk görevinden istifa etti ve şirketin en büyük yatırımcısı SoftBank dahil olmak üzere bazı yatırımcıların onu kovmak istediğini bildirdi. Bu arada, para kaybeden şirketin yeni bir sermaye enjeksiyonuna ihtiyacı vardı. Kısa bir süre sonra da WeWork halka arzını geri çekti. Durum o kadar kötüydü ki, şirket çalışanlarını beklendiği gibi işten çıkaramadı çünkü kıdem tazminatı verebilecek durumu bulunmuyordu.

Geçtiğimiz ay ise SoftBank, WeWork'ün yüzde 80'ini aldı ve yönetime geçti. Japon holding aynı zamanda 1,5 milyar dolarlık özsermaye yatırımını hızlandırdı. Paket, WeWork'ü 8 milyar dolar olarak değerlendiriyor, bu en yüksek değerin sadece bir kısmı. Softbank’in COO'su Marcelo Claure, bu anlaşma altında icra başkanı seçildi.

Finansal belgeler, WeWork'ün 30 Eylül itibarıyla 2 milyar dolar nakit para elde ettiğini gösteriyor. Bu hafta çıkan haberler ise SoftBank'in WeWork'ü yönetmek için yeni bir yönetici aradığını gösteriyor. Neumann ayrıldığında, WeWork'ün yönetimine Artie Minson ve Sebastian Gunningham geçmişti. Ancak onlar da yüksek paylar alarak şirketten ayrılma yolunu tercih etti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.