WeWork'te, SoftBank yönetimiyle birlikte CEO'lar da değişebilir

Bloomberg tarafından yayınlanan habere göre yeni SoftBank yönetimi ile WeWork'ün şimdiki ortak CEO'ları Artie Minson ve Sebastian Gunningham'ın görevlerine son verilebilir.
WeWork'te, SoftBank yönetimiyle birlikte CEO'lar da değişebilir

Paylaşımlı ofis şirketi WeWork'le ilgili haberler bitmek bilmiyor. Değerlemesi haftalar önce 47 milyar dolara ulaşan, bu yılın sonunda halka açılmayı planlayan, ancak çeşitli skandallarla hem değerlemesi düşen hem de halka arzını şimdilik iptal eden WeWork, kurucu ortağı ve CEO'su Adam Neumann'ı da yaşanan sıkıntılardan dolayı görevden almıştı. Şirketin en büyük yatırımcısı SoftBank'in WeWork'ün yönetimini devralacağını da geçtiğimiz günlerde sizlere aktarmıştık.

Bloomberg tarafından yayınlanan habere göre yeni SoftBank yönetimi ile WeWork'ün şimdiki ortak CEO'ları Artie Minson ve Sebastian Gunningham'ın görevlerine son verilebilir. Eğer bu durum gerçekleşirse iki CEO'nun da yüklü miktarlarda tazminat alacağını belirtelim. Şimdilik WeWork’ün iki CEO’sunun istifa etmek için resmi olarak herhangi bir plan yapmadıklarını söyleyebiliriz, ancak SoftBank’la birlikte üst yönetimde bir değişiklik yapılması muhtemel görünüyor.

Yeni anlaşma ile SoftBank'in WeWork'ün hisselerinin yüzde 80'ine sahip olduğunu hatırlatalım. Her ne kadar SoftBank, şirketi yeniden karlı duruma getirmek için çalışıyor olsa da SoftBank'in büyük işten çıkarmalar yaptığı da biliniyor.

Artie Minson ve Sebastian Gunningham, 24 Eylül'de WeWork'ün kurucu ortağı Adam Neumann'ın görevden alınmasının akabinde ortak CEO olarak atandı. Şu anda CEO olmayan ancak hala şirkete bağlılığı bulunan Neumann'ın ise 1,7 milyar dolar ile şirketten ayrılacağı belirtiliyor.

WeWork tarafından konuyla ilgili henüz bir açıklama yapılmadığını hatırlatalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.