Palo Alto Networks, siber güvenlik girişimi Talon'u 625 milyon dolara satın alıyor

Palo Alto Networks, siber güvenlik çözümleri geliştiren Talon'u satın almaya hazırlanıyor. Palo Alto Networks'ün, Talon'u satın almak için 625 milyon doları gözden çıkardığı tahmin ediliyor.
Palo Alto Networks, siber güvenlik girişimi Talon'u 625 milyon dolara satın alıyor

Palo Alto Networks'ün bulut güvenliği girişimi Dig Security'yi 400 milyon dolara satın alacağını geçtiğimiz hafta sizlere aktarmıştık. Bugün ise yeni bir satın alma hamlesi ile karşımıza çıkan Palo Alto Networks, siber güvenlik çözümleri geliştiren Talon'u satın almaya hazırlanıyor.

Palo Alto Networks'ün, Talon'u satın almak için 625 milyon doları gözden çıkardığı tahmin ediliyor. 625 milyon dolarlık satın alma bedelinin 70 - 80 milyon doları ise tazminat olarak 130 Talon çalışanına dağıtılacak. 2021 yılında Ofer Ben Noon ve Ohad Bobrov tarafından kurulan Talon Cyber Security, kurumsal şirketler için siber güvenlik odaklı çözümler sunuyor.

Google Chrome, Brave ve Opera tarayıcılarının temeli olan Chromium tabanlı bir çözüme sahip olan Talon Cyber Security, siber saldırıları engellemek için tasarlamış özelliklere sahip.

Geçtiğimiz Ağustos ayında Evolution Equity Partners liderliğinde 100 milyon dolar yatırım alan Talon'un bugüne kadar 143 milyon dolar yatırım topladığını da ekleyelim. Talon'un yatırımcıları arasında ise Evolution Equity Partners, Ballistic Ventures, CrowdStrike Falcon Fund, Merlin Ventures, SYN Ventures, Lightspeed Venture Partners, Sorenson Ventures ve Team8 yer alıyor.

Alınan son yatırım ile birlikte Talon'un değerlemesi 350 milyon seviyesine ulaşmıştı. Kısacası Talon, yaklaşık 1,5 yıl içinde değerlemesini neredeyse iki katına çıkarmış oldu. Gerçekleştirdiği büyük satın almalar ile yoluna devam eden Palo Alto Networks'ün bir sonraki hamlesinin ne olacağını ise zaman gösterecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.