Microsoft Edge'in yerini Chromium tabanlı yeni bir tarayıcı alıyor

Microsoft, Chrome ve Opera gibi birçok tarayıcının temeli olan Chromium tabanlı yeni bir tarayıcı geliştiriyor.
Microsoft Edge'in yerini Chromium tabanlı yeni bir tarayıcı alıyor

2015 yılında piyasaya sürüldüğünden beri dikkatleri üzerine çekmeyi başaramayan Microsoft Edge, Windows Central'da ortaya çıkan rapora göre varlığını daha fazla sürdürmeyecek.

Tarayıcı olarak en çok Google Chrome, Mozilla Firefox ve Opera'nın isimlerini duyuyor olsak da Internet Explorer'ın yerini alan Microsoft Edge de 3 yıl gibi bir süredir piyasada mevcuttu. Fakat diğer tarayıcıların daha işlevsel olması sebebiyle Microsoft Edge'i hemen hemen hiçbir Windows 10 kullanıcısı varsayılan tarayıcısı olarak kullanmayı tercih etmedi.

Şirket bu kapsamda, Google Chrome, Brave ve Opera tarayıcılarının temeli olan Chromium tabanlı yeni bir tarayıcı geliştiriyor. Bu bilginin henüz Microsoft tarafından doğrulanmadığını baştan belirtelim. Ancak sağlam kaynaklardan alınan bilgilere göre, Chromium tabanlı olduğunu da varsaydığımızda, şu an için "Anaheim" olarak adlandırılan bu tarayıcının hem eklenti desteği hem de hız konusunda Microsoft Edge'den daha iyi olacağını söylemek mümkün duruyor. Microsoft tasarım konusunda sıkıntı yaşamasa da tarayıcı bazında teknik sorunlar yaşayabiliyor, yeni tarayıcıyla bu sorunların da giderileceğini öngörebiliriz. Yeni tarayıcının ARM cihazlar tarafından da destekleneceği de söylentiler arasında yer alıyor.

Microsoft'un Edge yerine yeni bir tarayıcı tasarlıyor olması şirket için önemli bir avantaj. Bu sayede Windows 10 kullanıcıları, dış tarayıcılara bağlı olmadan kendi içinde istediklerini yapabilecekler. Microsoft'un yeni tarayıcısının ne zaman yayınlanacağı ve diğer detayları henüz belli değil. Şu anda kod temelinde çalışmaların yapıldığı tarayıcının yeni detaylarını merakla bekliyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.