Giyilebilir teknoloji pazarı 2018'in 3. çeyreğinde yüzde 21,7 büyüdü

IDC tarafından paylaşılan bilgilere göre Xiaomi, 2018 yılının 3. çeyreğinde toplamda 6,9 milyon adet giyilebilir teknoloji satışı yaparak giyilebilir teknoloji pazarının lideri oldu
Giyilebilir teknoloji pazarı 2018'in 3. çeyreğinde yüzde 21,7 büyüdü

Giyilebilir teknoloji pazarının önde gelen oyuncularından olan Apple ve Xiaomi arasındaki savaş devam ediyor. Giyilebilir teknoloji pazarının 2018 yılının 3. çeyreğine dair bir rapor yayınlayan araştırma firması IDC, pazarın ilk 5 firması ile ilgili önemli veriler paylaştı.

Xiaomi'nin satışları yüzde 90,9 yükseldi

IDC tarafından paylaşılan bilgilere göre Xiaomi, 2018 yılının 3. çeyreğinde toplamda 6,9 milyon adet giyilebilir teknoloji satışı yaparak giyilebilir teknoloji pazarının lideri oldu. 2017 yılının 3. çeyreği ile kıyaslayacak olursak Xiaomi'nin satışları yüzde 90,9 oranında yükseldi.

Satışların yükselmesinin en büyük nedeni ise Xiaomi'nin yeni akıllı bilekliği olan Xiaomi Mi Band 3'ün kullanıcılar tarafından çok sevilmesi. Kısacası uzun zamandır her çeyrekte istikrarlı bir şekilde yükselmeyi başaran Xiaomi, 2018 yılının 3. çeyreğinde yüzde 21,5 pazar payı ile liderliği almış oldu.

Çin'e olan bağımlılığını da azaltma konusunda da çalışmalar yapan Xiaomi, 2018 yılının 3. çeyreğindeki satışlarının sadece yüzde 61'ini Çin'de gerçekleştirdi. Geçtiğimiz yılının aynı dönemi ile kıyaslandığında bu oran yüzde 80 seviyelerindeydi. Listenin ikinci sırasında ise Apple bulunuyor. Paylaşılan bilgilere göre Apple, yılın 3. çeyreğine 4,2 milyon adet Apple Watch satışı yaptı.

Bir önceki yılın aynı dönemi ile kıyaslandığında satışlarını yüzde 54 oranında artıran Apple, giyilebilir teknoloji pazarının yüzde 13,1'ine hakim. Listenin önemli oyuncularından olan Fitbit ise düşüşüne devam ediyor. Bir önceki yıla kıyasla yüzde 3,1 düşüş yaşayan Fitbit, 3,5 milyon ünite satış yapmayı başardı.

Yılın 2. çeyreğinde de 4. sırada yer alan Huawei, bu çeyrekte de listedeki yerini korudu. Pazarın 5,9'una hakim olan Huawei, toplamda 1,9 milyon ünite giyilebilir teknoloji ürünü satmayı başardı. Listenin son sırasında ise yeni bir isim yer alıyor. Garmin markasının boşluğunu dolduran Samsung, listeye 5. sıradan giriş yaptı.

2018 yılının 3. çeyreğinde toplamda 1,8 milyon ünite satış gerçekleştiren Samsung, bir önceki yılın aynı dönemi ile kıyaslandığında yüzde 91 oranında satışlarını yükseltti. Samsung'un satışlarının yükselmesinde ise Galaxy Watch, Gear S3 ve Gear Fit gibi ürünlerin büyük katkısı bulunuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.