Apple, 4. finansal çeyrekte 89,5 milyar dolar gelir elde etti

Apple tarafından aktarılan bilgilere göre şirket, yılın 4. finansal çeyreğinde 89,5 milyar dolar gelir elde etti. Apple'ın 4. çeyrekteki net kârı ise 23 milyar dolar seviyesinde.
Apple, 4. finansal çeyrekte 89,5 milyar dolar gelir elde etti

Kısa süre önce yeni iPhone modellerini tanıtan Apple'ın 3. finansal çeyrekte 81,79 milyar dolar gelir elde ettiğini geçtiğimiz Ağustos ayında sizlere aktarmıştık. Apple, yaptığı açıklama ile birlikte 4. finansal çeyrek sonuçlarının detaylarını paylaştı.

Apple tarafından aktarılan bilgilere göre şirket, yılın 4. finansal çeyreğinde 89,5 milyar dolar gelir elde etti. Apple'ın 4. çeyrekteki net kârı ise 23 milyar dolar seviyesinde. 2022 yılının 4. finansal çeyreği ile karşılaştırdığımızda Apple'ın 90,1 milyar dolar gelir ve 20,7 milyar dolar kâr elde ettiğini görüyoruz. Kısacası geçen yılın aynı dönemine oranla gelir düşmüş olsa da net kâr artış gösterdi.

Satışları ile ilgili detayları da paylaşan Apple, finansal yılın tamamında 383,3 milyar dolarlık satış yaptı ve 97 milyar dolar net gelir elde etti. Bir önceki yılın aynı döneminde ise 394,3 milyar dolarlık satış yapan Apple'ın 99,8 milyar dolar net gelir elde ettiğini de paylaşalım.

Apple'ın gelirlerinin önemli bir kısmı her zaman olduğu iPhone satışlarından geliyor. Apple, 4. finansal çeyrekte iPhone satışlarından 43,81 milyar dolar gelir elde etti. iPhone gelirleri geçtiğimiz yılın aynı döneminde oranla yüzde 3 oranında artış gösterdi.

Bunun Eylül dönemi için bir rekor olduğunu belirten Apple CEO'su Tim Cook, iPhone 15 modellerinin geçtiğimiz yıl sunulan iPhone 14'ten daha iyi bir Eylül çeyreği geçirdiğini paylaştı.

iPhone gelirlerini ise Apple'ın servisleri takip ediyor. En çok gelir getiren ikinci kategori olan servisler, 4. finansal çeyrekte 22,31 milyar dolar gelir getirdi. iPhone ve servisleri ise 9,32 milyar dolar gelir ile giyilebilir teknoloji, 7,61 milyar dolar gelir ile Mac ve 6,44 milyar dolar gelir ile iPad takip ediyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.